StoryEditorOCM
RegionalRADI SE PUNOM PAROM

Virsko groblje sve je ljepše: podiguti su kameni zid i portal, a već su postavljene i ploče na centralnom trgu

Piše K. Škrbić
26. svibnja 2021. - 12:44

Radovi na projektu uređenja virskog groblja trenutno su usmjereni na završne poslove oko definiranja centralnog trga sa stazama i ulaznim portalom te na podizanju novih grobnica ispod crkvice svetoga Ivana. Majstori izvođača radova poduzeća Tim iz Nadina u međuvremenu su postavili ukrasne kamene kocke u utore između kamenih ploča i fugirali ih, pa se posao pomalo dovršava. U općinskom poduzeću Vir održavanje očekuju kako će do 15. lipnja najveći dio poslova biti odrađen.

- Do polovice lipnja groblje će više-manje imati konačan izgled, iako neće u potpunosti biti gotovo. Centralni trg sa stazama sigurno će biti gotov - kaže inženjer Ivica Pavlović iz komunalnog poduzeća Vir održavanje. Javna rasvjeta na groblju postavljat će se na samom kraju radova kada se konačno riješi i očisti staza s fugama.

- Sva je potrebna rasvjeta koju ćemo postaviti na groblju već kod nas, pa samo čekamo da se odradi dio sa centralnim trgom i stazama - dodaje inženjer Pavlović. Ukupno će se postaviti 115 rasvjetnih tijela uz tridesetak tijela dekorativne rasvjete na mrtvačnici s LED profilima, dok će šest reflektora na tri pozicije biti postavljena uz grobljansku crkvicu svetoga Ivana. Uglavnom je riječ o rasvjeti manje snage koja će osvjetljavati kameni zid, zelenilo, mrtvačnicu, odar, ulazni portal, staze i centralni križ uz koje će biti postavljena podna rasvjeta. Prethodno su majstori Elvis Juko, Željko Klanac i Đuro Oršolić iz Vir održavanja podignuli vrlo lijepi kameni zid na virskom groblju, koji možda najljepše ilustrira trenutni pogled na projekt konačnog uređenja groblja

19. travanj 2024 22:18