StoryEditor
RegionalU CRNOJ GORI PALA DVOJICA HRVATA S TJERALICE INTERPOLA

Više od tone kokaina brodom dopremili s Kariba u Portugal

20. rujna 2019. - 00:23
Policija Crna Gora

 

Crnogorska policija uhitila je u četvrtak u Tivtu dvojicu državljana Republike Hrvatske na osnovi Interpolove tjeralice koju je za njima raspisala policija Portugala, a osumnjičeni su za krijumčarenje više od tone kokaina, prenosi HINA.

Uhićeni M.A. (46) i Ž.B.(53) traženi su radi kaznenog postupka koji se protiv njih vodi zbog sumnje da su trgovali drogom.

- Oni su, kako se sumnja, 23. lipnja 2018. s Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu drogu kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain - navodi se u priopćenju crnogorske policije.

Akcija uhićenja je, kako je navedeno u priopćenju, provedena u suradnji s nadležnim službama Portugala i Hrvatske, a akciju su izveli pripadnici sektora za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije crnogorske policije.

Navedeno je da ovaj sektor policije Crne Gore „u vezi s ovim predmetom održava neposrednu komunikaciju s kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske", te da je „realizacija ove ciljane potrage pokazatelj uspješne međunarodne policijske suradnje“.

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:49