StoryEditorOCM
RegionalADRENALINSKI PARK

Vlakićem stigli na proslavu Noći šišmiša - znate li koliko vrsta letećeg sisavca ima na Vranskom jezeru?

Piše Zadarski.hr
31. kolovoza 2020. - 20:36

U Parku prirode Vransko jezero obilježena je Međunarodna noć šišmiša. Događanje je održano na prostoru adrenalinskog parka u  ornitološkom rezervatu, u neposrednoj blizini Info centra Crkvine. Sudionici su na proslavu noći šišmiša stigli električnim turističkim vlakom koji je za ovu proslavu bio organiziran iz Pakoštana u posebnom večernjem terminu.

U prvom dijelu edukativne radionice  održano je uvodno predavanje s brojnim zanimljivostima o svijetu šišmiša koji su iznimno važni u očuvanju prirodne ravnoteže. Nakon toga je slijedila radionica crtanja i bojanja te su djeca izrađivala maske i kape šišmiša. Predavanje i edukativne radionice su bile prilagođene školskom uzrastu djece, međutim i roditelji su zajedno uz djecu uživali u brojnim zanimljivim informacijama koje su mogli dobiti. Posjetitelji koji su zainteresirano sudjelovali na radionicama pristigli su iz Zadarske, Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske  županije te Zagreba.

Na području Parka prirode Vransko jezero zabilježeno je deset vrsta šišmiša dok je u Hrvatskoj ukupno 35 vrsta. Sve vrste šišmiša strogo su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.


 

24. travanj 2024 06:17