StoryEditorOCM
RegionalVREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme je i dalje nestabilno: mogući su pljuskovi s grmljavinom, HAK izdao upozorenje vozačima. Evo što nas čeka sutra

Piše VIJESTI SD
20. kolovoza 2024. - 08:36

I dalje će biti nestabilno vrijeme, mjestimice kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za utorak.

Još u prvom dijelu dana bit će umjereno do pretežno oblačno, a zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku.

Prema večeri slijedi daljnje smanjenje naoblake.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, ponegdje na obali i bura. Najviša temperatura zraka većinom će se kretati između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog lokalno izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, upozoravaju u utorak iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode vremenskim uvjetima i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Što se tiče srijede, očekuje nas djelomice sunčano, ali ne posve stabilno vrijeme, piše DHMZ. Mjestimice pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, osobito poslijepodne u unutrašnjosti. Ujutro lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni.

Na Jadranu će puhati umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni te bura, navečer i u noći na četvrtak i jaka, lokalno s olujnim udarima, ponajprije podno Velebita.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 24, a najviša dnevna uglavnom od 26 do 31 °C.

22. listopad 2024 20:11