StoryEditorOCM
RegionalLIJEPA SURADNJA

Vrški osnovci surađivali s Udrugom Petit Philosophy, kroz pet radionica provodili su projekt Superpravednici

Piše Vrški glasnik
21. svibnja 2022. - 15:04

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole Petar Zoranić Nin, Područne škole Vrsi, rado sudjeluju u provedbi različitih projekata i aktivnosti, a  surađuju i odazivaju se na zajedničke radionice s udrugama.

Ovaj put su uz mentorstvo učiteljice Željane Popić surađivali s Udrugom Petit Philosophy (Mala filozofija) čiji je osnivač doc.dr.sc. Bruno Ćurko. Kroz pet radionica provodili su projekt Superpravednici koji je vođen idejom kako kvalitetno djecu potaknuti na spoznaju i poštivanje ljudskih prava kroz razne strategije učenja vezanih uz razvoj kritičkog mišljenja. Inspiracija ovog projekta temelji se na važnim načelima filozofije s djecom, koja kao takva, može proširiti vidike i pomoći im da razvijaju vlastita mišljenja, da promišljaju svoju svakodnevicu, ohrabriti ih da izraze svoja pitanja, potaknuti ih da traže odgovore na njih, pomagati im da izraze brigu za vrijednosti koje su važne svima.

Provođenje projekta, sufinanciranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja,  realiziralo se u osam škola partnera kao i u partnerskoj knjižnici, a po završetku je upriličena dodjela priznanja i prigodnih poklona.

 

19. travanj 2024 23:00