StoryEditorOCM
Regional7. GODINU ZA REDOM

Vukšić zapalio svijeće u znak sjećanja za Vukovar i Škabrnju

Piše Marko Ledenko - Mane
18. studenog 2021. - 09:56

Povodom 30. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje, mještani Vukšića tradicionalno su sedmu godinu za redom, 17. studenog kod kapelice sv. Mihovila i murala hrvatskih branitelja Vukšića ispred bivše zgrade PZ Vukšić, zapalili su svjeće i pomolili se za žrtve Vukovara i Škabrnje. Svijeće su zapalili pod geslom „ Zapali i ti jednu svijeću i pomoli se za žrtve Vukovara i Škabrnje„.

Kako bi ova obljetnica sjećanja za žrtve Vukovara i Škabrnje bila što snažnija, došla do srca i misli cijele domoljubne Hrvatske, počevši od onih najmanjih do najstarijih, ali jednako tako i svih onih koji nisu u mogućnosti doći u Vukovar na taj dan, Vukšić se na ovaj način priključuje sudjelovanju u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Fra Božo Mandarić je dao odriješenje za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i svih poginulih hrvatskih branitelja. Udruga UDBDR Vukšić ove godine po prvi put je organizirala obilježavanje ove obljetnice. I susjedna mjesta: Lišane, Stankovci i Čista Velika, zapalili su svijeće za Vukovar i Škabrnju.

26. travanj 2024 10:23