StoryEditorOCM
RegionalIZBORNA SKUPŠTINA

Za predsjednika Lovačkog društva ‘Kamenjarka‘ izabran Ivan Klanac

Piše Branko Božić
27. lipnja 2021. - 19:52

U skladu s odredbama i ograničenjima zbog COVID-a 19, posedarsko Lovačko društvo ¨Kamenjarka¨sazvalo je ove nedjelje izbornu skupštinu. Riječ je o Lovačkoj udruzi koja u svojim lovnim jedinicama Posedarje, Podgradina, Grgurice, Islam Latinski, Vinjerac i Slivnica okuplja 150 lovaca, koji svoje aktivnosti provode unutar podvelebitskih ovišta veličine 5000 hektara.

Na početku rada dosadašnji predsjednik Marko Nekić pozvao je kolege lovce da minutom šutnje odaju počast svim palim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, kao i preminulim članovima lovcima u zadnjih godinu dana. Kako bi se moglo nastaviti dalje s radom, imenovana su radna tijela u skladu sa poslovnikom rada skupštine. Predsjednik Nekić detaljno je obrazložio rad udruge u proteklom četverogodišnjem periodu, s posebnim osvrtom na proteklu pandemijsku godinu.

Naposljetku je ustvrdio da se zbog osobnih razloga dragovoljno povlači s mjesta predsjedavajućeg te kako budućem predsjedniku i čitavom društvu želi uspješan budući rad. Izvješće predsjednika delegati su jednoglasno prihvatili pa se prišlo razrješenju dosadašnjeg saziva. Objavom novih skupštinara, što su ih predložile njihove lovne jedinice, prionulo se izboru novog predsjednika i članova ostalih rukovodećih tijela.

Na tom tragu za budućeg čelnika društva Ivica Vulić predložio je Ivana Klanca, dok je Ante Brala za njegovog protukandidata predložio Marina Dežmalja. Uslijedilo je javno glasovanje u kojem je 47 delegata podignulo ruku za Klanca, njih 20 za Dežmalja, čime je Klanac postao novim predsjednikom, na čemu mu je prvi čestitao Dežmalj.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju predsjednik je za svoje suradnike skupštini predložio na mjesto dopredsjednika Damira Mijolovića za tajnika Ivana Novakovića. Oni su na isti način dobili jednoglasno povjerenje. Nadalje, članovima Izvršnog odbora uz predsjednika, dopredsjednika i tajnika imenovani su još Marko Klanac, Hrvoje Nekić, Boris Žuža, Ante Nekić, Davor Knežević, Ivica Knežević, Marko Pajić i Stipe Bozza.

U Nadzorni odbor imenovani su Ive Novaković predsjednik i članovi Berislav Predovan i Miljenko Šalina. Ubuduće u Stegovnom će sudu sudovati Joso Novaković predsjednik i članovi Ive Nekić i Momir Žuža. Za delegate u skupštinu LSZŽ birani su Ivan Klanac, Ivan Novaković, Dragan Žuža i Zoran Nekić.Na mjesto glavnog lovnika imenovan je Lovre Rončević.

Okončanjem navedenih imenovanja izabrani predsjednik Klanac toplim i biranim riječima obratio se kolegama lovcima uz ostalo istaknuvši kako će mu vodilja biti rad, red i disciplina, dodavši da će osobno učiniti sve da se uzgoj i čuvanje divljači u lovištima podigne na još veću razinu. Nadalje, je istaknuo da se društvo u cjelini mora dodatno angažirati kako bi se zajednički priveli radovi kraju na izgradnji novog lovačkog Doma vrijednog milijun kuna, a u čiju je gradnju do sada investirano oko 400.000 kuna. Dometno je također da će se suradnja sa općinom Posedarje i općinskom Turističkom zajednicom pojačati i to posebno u vidu razvoja lovnog turizma, što će biti na korist ne samo lovcima, već i svim stanovnicima općine Posedarje.

Naposljetku je poželio da se svi zajedno što prije riješimo pandemije koronavirusa, da opet iznova ne samo posedarski lovci, već i lovci čitave Hrvatske, mogu nesmetano pohoditi njihova lovišta i još opsežnije brinuti oko divljači, zaštiti prirode i čuvanju prirodnih staništa.

07. svibanj 2024 15:45