StoryEditorOCM
RegionalEPILOG NATJEČAJA

Za programe 11 udruga zaštite i istraživanja okoliša Zadarska županija izdvojila 20 tisuća eura

Piše Zadarski.hr
21. svibnja 2024. - 20:59

Zadarska županija izdvojit će 20 tisuća eura za projekte zaštite i istraživanja okoliša, a dobit će ih ukupno 11 udruga koje su prijavile svoje programe. Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu na poziciji Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu je 2.500 eura.

Udruga Jardin tako je za svoj program „Eko Iž (Šporkulja i Šporkaćun)“ usmjeren na zaštitu prirode dobila 1.716 eura, Udruga studenata biologije BIUS za program „Istraživačko – edukacijski projekt Karin 2024“ 1.989 eura, Društvo prijatelja parka Žmirići za „Mini kompostanu – zeleni otpad nije smeće“ 1.934 eura, Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko – Zadar 2.016 eura za svoj projekt „Zeleni telefon – servis građanima za prijavu okolišnih problema“, Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići 1.989 eura za projekt edukativno – informativne kampanje „Za čistu valu“, Udruga za promicanje lokalnog razvoja Ajmo Vlašići 1.689 eura za akciju čišćenja okoliša i sadnje bilja, udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti Žaruljica za program „Zapuntelske eko priče“ 1.743 eura, Udruga moj otok 1.525 eura za program „Moja Zadarska županija bez azbesta!“, Sonda - udruga za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice dobila je 1.934 za program „SeaStar Hero Telašćica“, Udruga za promicanje i unaprjeđenje turizma Kreativa Lazaret za svoj program „Poučne staze otoka Ošljaka“ 1.444 eura, a Društvo istraživača mora – 20000 milja dobit će 2.016 eura za program „MAPA – Dani grebena“.

Jedan prijavitelj mogao se prijaviti i ugovoriti jedan projekt u okviru ovog Javnog poziva, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više projekata unutar prioritetnih područja Javnog poziva.

Upravni je odjel dodjeljivao bodove na temelju četiri kriterija, a oni su se odnosili na institucionalnu sposobnost prijavitelja, relevantnost projekta/programa, hoće li udruge tijekom provedbe projekta/programa zaposliti najmanje jednog stručnjaka odgovarajuće struke u određenom području te provodi li se projekt na cijelom području županije odnosno na području više JLS.

03. lipanj 2024 06:28