StoryEditorOCM
RegionalDHMZ I NORVEŽANI

Za vikend nas očekuje promjena vremena? Najavljuje se pad temperature, evo prognoze DHMZ-a i ‘Norvežana‘ za cijeli radni tjedan i vikend

Piše PSD
15. kolovoza 2022. - 21:22

U unutrašnjost i na Jadranu temperature zraka u porastu i krajem ovog tjedna će doseći maksimalne vrijednosti, mjestimice u unutrašnjosti i do 38°C, navodi N1.

Vikend će obilježiti prodor hladnog zraka – hladna fronta – praćena pljuskovima, grmljavinom, udarima vjetra i padom temperature zraka za 10 do 15 stupnjeva. Uz prolaz fronte lokalno je moguća i tuča, piše N1, ali ne navodi se gdje bi ta hladna fronta mogla najviše udariti. 

Prognostičari HRT-a su malo oprezniji, pa navode da će doći promjena vremena, ali ne navode točno i njen intenzitet... 

U srijedu i četvrtak stabilnije i sunčanije, te uglavnom vruće, uz temperaturu zraka u četvrtak mjestimice i višu od 35 °C, a od petka opet u većini krajeva promjenjivije i manje toplo", rekao je za HRT dr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

-  Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće, ali ne i posve stabilno. Mjestimice su mogući pljuskovi i to uglavnom na sjevernom dijelu, a u utorak i na području Dalmacije. Puhat će slabo do umjereno jugo, a u srijedu jugozapadnjak - naveo je Dragojlović. 

Evo višednevne prognoze DHMZ-a i Norvežana: 

Najprije DHMZ:

image

D H M Z

image

D H M Z

Pa Norvežani:

image

Norvežani - Yr.no

image

Norvežani - Yr.no

Dakle, ljeto neće još završiti, ali bi nesnosne vrućine mogle popustiti iza vikenda. Baš kako i ona narodna kaže - prva kiša nakon Velike Gospe 'gasi' one najvruće ljetne dane. 

24. travanj 2024 05:43