StoryEditorOCM
RegionalBIOGRAD BOAT SHOW

Za vrijeme sajma inozemni agenti preko interneta dogovarali buking za iduću sezonu

Piše Otvoreno More
24. listopada 2020. - 12:13

Lijepo vrijeme privuklo je veći broj posjetitelja u marinu Kornati gdje se do nedjelje održava 22. Biograd Boat Show. Dio njih je iskoristio kupon iz "Otvorenog mora" za besplatan ulaz, a dio je platio 40 kuna. 

U sklopu sajma Hrvatska gospodarska komora nastavila je program 4. Dana hrvatske nautike, nakon prvog panela predstavnika svih nautičkih udruga s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture.

Održana je sjednica udruženja charteraša pri HGK kao i udruženja luka nautičkog turizma (marina). Također je krenuo i 2. Croatia Charter Expo na kojem je upriličen MMK Booking seminar, najprije za charter operatere, a potom i za charter agencije. 

Uz redovan odaziv članova udruženja HGK, zbog velikog interesa u ovoj složenoj godini, posebice za charteraše, primjetan je iznimno dobar odaziv vlasnika, operatera i voditelja charter agencija.

Preko 30 izlagača iz charter servisa i charter kompanija (koji predstavljaju preko 1.600 charter plovila) odradilo je tijekom dana sastanke s 30 vlasnika i charter agenata, te je time ovih 60-tak okupljenih charteraša ostvarilo kontakte koji pokrivaju većinu od gotovo 5.000 charter plovila u Hrvatskoj.

Uz charter agente nazočne na sajmu i u fizičkim konaktima, desetak agenata pojavili su se kao digtalni posjetitelji održavanjem video sastanaka. Uz domaće okupljeni su charteraši iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Italije, Austrije, Njemačke i Češke Republike.

Kroz B2B (Business to Busines) plarformu za sastanke dogovoreno je preko 300 sastanaka između izlagača i posjetitelja.

Sajam prati i Festival izvornosti sa 20-tak proizvođača hrvatskih izvornih proizvoda, kao i svekolika ponuda opreme i svega što prati nautiku.

Sajam nastavlja, a u petak je završni dio programa Dana hrvatske nautike HGK i programa Croatia Charter Expo, a uslijedit će tijekom subote i nedjelje dani namjenjeni posjetiteljima i najširoj publici.

Predviđena je i plovidba akvatorijem na Ilirijinom event brodu „Nada“, te u nedjelju i dodjela nagrada učesnicima BBS regate, koja se redovno održava za trajanja sajma.

Zamjetno je da je uz domaće izlagače i posjetitelje, otvaranje granica za putovanja u Hrvatsku od strane Slovenije, Njemačke i Austrije značajno uvećalo prisustvo međunarodnih izlagača, ali i publike na sjamu.

Među posjetiteljima, već tradicionalno, značajan je broj vlasnika plovila, koji drže brodove na stalnom vezu u Biogradu i akvatoriju Zadra i Šibenika, koji iskoriste ovo lijepo vrijeme za obići ih, i usput uživati u sjamu, kao i nabaviti nešto od potrebne opreme i upoznati se s novitetima u nautici.

29. rujan 2023 22:44