StoryEditorOCM
RegionalPLANOVI I PRIPREME

Zadarska županija i u idućoj godini uredit će deset dječjih igrališta: "Stvaramo preduvjete za ostanak mladih obitelji na našem području"

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2022. - 13:06

Zadarska županija i u idućoj će godini sufinancirati uređenje i opremanje dječjih igrališta. Za ovu je aktivnost u proračunu za 2023. godinu predviđen iznos od 113.000 eura za opremanje najmanje deset dječjih igrališta.

- Svjesni važnosti stvaranja preduvjeta za ostanak mladih obitelji na našem području pa smatramo kako će ova aktivnost dodatno doprinijeti podizanju kvalitete života u svim dijelovima naše županije, a najmlađi sugrađani će dobiti siguran prostor za igru - istaknuo je v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Realizacijom ovog programa uredit će se dječja igrališta i osigurati kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih. Podsjetimo, ove je godine Zadarska županija sa 700 tisuća kuna sufinancirala uređenje 11 dječjih igrališta na području cijele županije.

Zadarska županija u idućoj godini kreće i s Programom subvencije kamate na stambene kredite. Cilj je ovog programa pomoći višečlanim obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje, ali i osobama deficitarnih zanimanja (liječnici i druge profesije koje su potrebne za normalno funkcioniranje županijskih ustanova).

image

provedene aktivnosti i novi planovi

ZdŽup/Slobodna Dalmacija

Ovim Programom za koji su osigurana sredstva u proračunu za 2023. godinu želi se privući ili zadržati stručnjake i mlade, školovane ljude i pružiti im šansu da riješe stambeno pitanje.

Ovim obiteljima Zadarska županija će pri kupnji stana ili kuće financijski pomoći otplaćivati rate kredita tako što će prvih pet godina plaćati najmanje 50 posto kamate  njihovog kredita.

20. travanj 2024 13:46