StoryEditorOCM
RegionalGRADONAČELNIK ČABRA

Zadranin Antonio Dražović oglušio se na odluku Stožera: "Svi, cijepljeni ili ne, možete u sve naše institucije. Oduvijek se zalažem za slobodu izbora"

Piše MGM
16. studenog 2021. - 15:03

Mladi Antonio Dražović, Zadranin izabran za gradonačelnika Čabra na ovogodišnjim izborima, javno je odbio novu odluku o najnovijim epidemiološke mjerama koje uključuju covid potvrde za sve djelatnike u javnim i državnim službama, koje su se počele provoditi danas.

Tako je on, uz Mira Bulja i Stipu Petrinu, dospio na listu rijetkih u zemlji koji su se odlučile za ovakvu vrstu "neposluha".

Član Živog zida, magistar fizioterapije koji je upisao i drugi fakultet pa će uskoro imati i diplomu iz prava, Dražović je poslao danas službeno pismo svojim stanovnicima, ali i predsjedniku države, predsjedniku Sabora, kao i predsjedniku Vrhovnog suda, u kojem obrazlaže svoju odluku o ignoriranju Odluke Stožera. 

- Tijelo koje je navedenu Odluku donijelo, ne smatram nadležnim i meritornim za donošenje takvih i sličnih Odluka i to iz jednostavno razloga jer takvu odluku može donijeti isključivo zakonodavna vlast u Hrvatskoj, a to je Hrvatski sabor – stoji među ostalim u pismu koji je Dražović poslao vrhu države.

Sinoć se pak na svom Facebook profilu obratio svojim sugrađanima:

- Drage Čabranke i Čabrani, želim vas i ovim putem obavijestiti zbog mnogobrojnih upita koje primam, kako u prostore gradske uprave možete i dalje kao do sada nesmetano dolaziti, cijepljeni ili ne, s potvrdama ili bez. To je vaše pravo. Svi ste me izabrali za gradonačelnika Čabra, cijepljeni ili necijepljeni. Oduvijek se zalažem za slobodu izbora po svim pitanjima i nemam namjeru sada niti ikad diskriminirati građane po bilo kojoj osnovi. Također ne želim vašim novcem plaćati zaštitara koji bi vas maltretirao potvrdama. Stojim vam svima na raspolaganju kao i do sada – napisao je mladi gradonačelnik u ponedjeljak navečer, dan prije stupanja na snagu odluke od covid potvrdama, kojeg, po pročitanim komentarima, itekako podržavaju njegovi sugrađani.

07. svibanj 2024 02:45