StoryEditorOCM
RegionalU SREDIŠTU ZA OBUKU

Zapovjednici specijalnih snaga zemalja članica NATO-a u posjetu Multinacionalnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u Zemuniku

Piše Zadarski.hr
7. rujna 2021. - 12:54

U radnom posjetu Multinacionalnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, u srijedu 8. rujna, boravit će zapovjednici specijalnih snaga država članica NATO-a i predstavnici NATO Zapovjedništva za specijalne operacije (NATO Special Operations Headquarters - NSHQ).

U okviru posjeta u Zemuniku će se održati radni sastanak kojem će uz zapovjednike i predstavnike specijalnih snaga oružanih snaga Bugarske, Grčke, Mađarske, Italije, Nizozemske, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država nazočiti direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojnik Ivica Olujić te predstavnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Tom prigodom održat će se i pokazna vježba Zapovjedništva specijalnih snaga uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Radni posjet održat će se u organizaciji Multinacionalnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga i NATO Zapovjedništva za specijalne operacije u cilju predstavljanja dostignutih sposobnosti ovog Središta, a bit će to i prilika za razmjenu mišljenja o daljnjem razvoju NATO specijalnih zračnih snaga.

MSAP TC je obučno središte za obuku specijalnih zračnih snaga koje je osnovano prosincu 2019. Uz Republiku Hrvatsku kao zemlju domaćina, države osnivačice središta su još i Bugarska, Mađarska i Slovenija. Temeljna zadaća Središta je kroz teorijsku i praktičnu letačku obuku, obučiti konvencionalne helikopterske posade za provedbu nekonvencionalnih specijalnih zračnih operacija u potpori specijalnih snaga.

26. travanj 2024 22:23