StoryEditorOCM
RegionalZAHVAT U VIRU

Završavaju ogradni zid, a do kraja godine izabrat će izvođača radova za kompletno uređenje mjesnog groblja

Piše Kažimir Škrbić
3. listopada 2020. - 19:08

Paralelno s radovima na javnoj rasvjeti otoka Vira, poduzeće Vir održavanje izvodi radove na uređenju virskog groblja gdje su evidentirani svi korisnici te u većem postotku izvršene naplate. Nije riječ o većim iznosima, jer godišnja naknada za korisnika s tri grobna mjesta iznosi 125 kuna, a za šest grobnih mjesta iznos je 250 kuna.

- Nama to donosi oko 120 tisuća kuna, što je s obzirom na veličinu groblja, zaposlenike i potrebe održavanja, zaista manji iznos od potrebnog. No željeli smo našim građanima izaći u susret - kaže direktor Vir održavanja Marino Radović. Općinsko poduzeće u sklopu projekta uređenja i izgradnje virskog groblja uskoro će graditi 18 novih grobnica, ali u kojem će obimu ovaj projekt biti realiziran – sa svih 18 grobnica ili nešto manje – još uvijek nije poznato.

- Trenutno nema grobnica na raspolaganju, no mi ćemo svakako uskoro krenuti s radovima - napominje Radović. S radovima se nastavio i projekt izgradnje groblja, odnosno njegovo reprojektiranje, pa će do kraja godine biti objavljen javni natječaj za izvođenje radova i kompletno uređenje groblja. Postojeći vanjski zidovi groblja izvedeni od kamena na sjevernoj i zapadnoj strani spojit će se s novim betonskim zidovima na istočnoj i južnoj strani, a potom će se pristupiti hortikulturnom uređenju prostora groblja.

- Završavamo radove na kamenim zidovima i radimo cvijetnjake pod zidovima, gdje je prema postojećem projektu predviđeno hortikulturno uređenje - dodaje direktor virskog komunalnog poduzeća.

26. travanj 2024 18:37