StoryEditorOCM
RegionalKRIZNA SITUACIJA

Zbog koronavirusa u Domu za starije i nemoćne Beroš i Bedeković krenuli prema Splitu, njihov dolazak očekuje se oko 10:30

Piše Anita Belak-Krile
8. travnja 2020. - 07:59

Nakon što su sinoć evakuirani korisnici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici, a iz KBC-a Split potvrđeno da ih je desetero zaraženo koronavirusom, hitno u Split stiže i ministar zdravstva Vili Beroš

Za Slobodnu Dalmaciju ministar je potvrdio da se upravo nalazi na putu prema Splitu, a zajedno s njim stiže i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

- U Split stižemo oko 10.30 sati - potvrdio nam je ministar Beroš. 

Noćas je 45 štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici zbog deset osoba zaraženih koronavirusom prebačeno u KBC Split, a prebacivanje je trajalo cijelu noć. U tijeku je prebacivanje još preostalih štićenika.

Ministrica Bedeković sinoć je za Jutarnji list izjavila kako je za prodor koronavirusa u sustav domova za starije i nemoćne osobe saznala je iz medija.

- Dom o kojem govorimo nije državni, nego decentralizirani dom, u nadležnosti Splitsko-dalmatinske županije. Kad sam u medijima vidjela što se događa, odmah sam kontaktirala ravnatelja Ivana Škaričića, koji me izvijestio o čemu se radi. Štićenici su iznimno rizična skupina i najvažnije mi je bilo jesu li zbrinuti. Evakuira se 50-ak osoba s jednog kata, na kojem borave teže pokretni štićenici, štićenici s demencijom i oni koju boluju od Alzheimerove bolesti. Ravnatelj me uvjerava da su štićenici smješteni na ostala dva kata doma potptuno sigurni - kazala je sinoć ministrica Vesna Bedeković.

18. travanj 2024 05:11