StoryEditorOCM
RegionalPROMET

Zbog olujnog samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Posedarje i Rovanjska u oba smjera

Piše HAK
4. veljače 2023. - 17:12

Zbog olujnog samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Posedarje i Rovanjska u oba smjera (obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) između čvorova Posedarje i Rovanjska);

Brza cesta Solin-Klis (DC1);

Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) i

Paški most.

Na autocesti A7 Rijeka Istok (Draga)-Šmrika, državnim cestama Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac (DC1), između mjesta i graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo (DC217) i na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8), državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić i vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Makarske u mjestu Kuk vozi se naizmjenično.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog olujnog, ponegdje i orkanskog vjetra pozivamo vozače na pojačan oprez u prometu te prilagođavanje brzine i načina vožnje uvjetima na cestama.

18. travanj 2024 16:52