StoryEditorOCM
RegionalOVO JE HRVATSKA

Željka ima teški karcinom, a sama brine o slijepoj kćeri koja ima oko 15 dijagnoza. ‘Živimo od danas do sutra, a državu nije briga za nas...‘

Piše PSD
15. prosinca 2022. - 18:18

Željka Vukadinović je samohrana majka koja skrbi o teško bolesnoj kćeri Maji (37).

Maja je slijepa na oba oka i uz to ima još 15 dijagnoza uključujući probleme sa štitnjačom i dijabetes. Željka nam je ispričala kako je posudila novce da bi kupila jednu malu kućicu pored Valpova, gdje se brine o svojoj teško bolesnoj kćeri. Usto, Željka je i sama bolesna - prošle godine dijagnosticiran joj je karcinom debelog crijeva nakon kojeg je prošla nekoliko operacija, piše Index.

Žive od četiri tisuće kuna mjesečno, koje Željka dobiva kao roditelj njegovatelj. Od tog novca plaća ratu za auto od 950 kuna. Pored toga, mora nadoplaćivati velik broj lijekova koje koristi njezina kćer. Njezina kćer ima i terapijskog psa za kojeg također, kako kaže, plaća troškove veterinara i sve ostalo što je potrebno.

"Ne znam bih li se smijala ili bih plakala. Jako puno novca trošim na lijekove. Maja je imala operaciju prije šest mjeseci i mora koristiti sedam dodatnih suplemenata koje sama plaćam. Ne znam kako preživljavamo. Gladne nismo, ali sve drugo nam je katastrofa", ispričala je Željka.

Kaže da Maji ne može priuštiti laptop. Ovo ljeto kupila joj je mobitel za slijepe, koji je platila 3300 kuna. Priča da grcaju u troškovima i minusima i da svoj život naziva "životom na rate".

"Nemamo prava na kredit u banci. Ništa sebi ne kupujem, nego gledam da svom djetetu olakšam. Godinu dana Maja je bila na posebnoj prehrani. Zamislite koliko to košta. Mi živimo na rate. Živimo od danas do sutra, a državu nije briga za nas. Svima je strašno, a mislim da nema goreg u ovoj državi nego biti samohrani roditelj njegovatelj", priča Željka s kojom smo i mi kratko popričali. 

Evo kako pomoći

Ako želite pomoći gospođu Željku možete nazvati i na broj mobitela: 098 509 923. 

PODACI ZA UPLATU:

Željka Vukadinović

IBAN: HR0424840083218321470

OPIS: Donacija za Maju

27. travanj 2024 01:30