StoryEditorOCM
RegionalLIJEPE VIJESTI

Zemunik Donji: Prvi put nakon 40 godina upisana dva razreda prvašića!

Piše Načelnik.hr
30. ožujka 2022. - 20:18

Općina Zemunik Donji, koja prema posljednjem popisu stanovništva broji 2.167 stanovnika, teritorijalno obuhvaća ravnokotarska naselja Zemunik Donji, Zemunik Gornji i Smoković.

Općina je to u kojoj se uvijek neumorno radi i gradi, a zemunički načelnik Ivica Šarić kaže kako su trenutačno u tijeku radovi na pročelju župne crkve, a posebno se hvali projektima koji doprinose demografskoj obnovi, a to su projekti za djecu i mlade.

Početkom listopada prošle godine, potpisan je ugovor o gradnji sportske dvorane javne namjene pored mjesne ambulante u Zemuniku Donjem. Procijenjena vrijednost radova je tada bila oko devet milijuna kuna, a prema riječima načelnika Šarića, taj iznos će se zasigurno povećati, s obzirom na trenutačnu inflaciju i svjetsku krizu, piše portal Načelnik.hr

– Radove na sportskoj dvorani su malo usporili loši vremenski uvjeti, ali dolaskom ljepšeg vremena i to ćemo nadoknaditi. Iznos radova će zasigurno biti veći od dogovorenog, s obzirom na trenutačno stanje, povećanje cijena i inflaciju. Ne možemo sad odustati, ali i ne želimo, što je tu je, izgurat ćemo taj projekt do kraja na dobrobit stanovnika naše općine, ustvrdio je načelnik Šarić i rekao kako u planu imaju i gradnju novog dječjeg vrtića za kojeg su kupili građevinski teren.

– Nedavno smo kupili građevinsko zemljište na kojem planiramo projektirati novi dječji vrtić. Imamo 105 djece vrtićke dobi, a iz godine u godinu ih je sve više. Naša osnovna škola ove godine je prvi put nakon sigurno četrdeset godina upisala dva prva razreda, što je uistinu značajno za naše mjesto - ističe Šarić te dodaje kako svako ulaganje u općini podiže kvalitetu življenja te na taj način u njoj ostaju mlade obitelji.

Svakodnevno se radi i na proširenju komunalne infrastrukture pa se tako u ovoj godini planira izdvojiti milijun kuna za izgradnju nerazvrstanih cesta, osamsto tisuća kuna za nogostupe i pola milijuna kuna za javnu rasvjetu.

– U tijeku su radovi na uređenju pročelja župne crkve Kraljice mira, Kraljice Hrvata. Crkva je sagrađena 1995. godine i ovo je prvi put od tada da se uređuje izvana. Radove zajednički financira Općina Zemunik i Župni ured donacijama župljana, navodi zemunički načelnik za Načelnik.hr

– Komunalna infrastruktura nam je jedan od prioriteta u nadolazećem razdoblju. Radovi na kanalizaciji dobro napreduju, a uz to radimo i na modernizaciji javne rasvjete i proširenju vodovodne mreže, naglašava načelnik Šarić. Za obrazovanje i sport, Općina Zemunik izdvaja po 300 tisuća kuna, za socijalnu skrb oko 250, a za kulturu oko 65 tisuća kuna.

05. svibanj 2024 03:53