StoryEditorOCM
RegionalNOVAC ZA ZDRAVSTVO

Županija rasporedila 15 milijuna kuna na šest zdravstvenih ustanova: zadarska bolnica dobila devet milijuna, a ostali... Evo i kako su ‘prošle‘ škole

Piše L.B./Promo
24. veljače 2021. - 18:12

Zadarska županija je donijela odluke o raspodjeli decentraliziranih sredstava za osnovne i srednje škole, te za zdravstvene ustanove u ovoj godini.

Zdravstvene ustanove mogu računati na 15,2 milijuna kuna, onako kako ih je raspodijelila županijska vlast. Šest je pretendenata na 15 milijuna kuna - Opća bolnica Zadar, Psihijatrijska bolnica Ugljan, Dom zdravlja Zadarske županije, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Prema toj raspodjeli, koju su jednoglasno potvrdili i županijski vijećnici, daleko najveći iznos ide zadarskoj Općoj bolnici, gotovo devet milijuna kuna. Konkretno, iznos od 8,9 milijuna kuna namjenska su sredstva za bolnicu "za investicijska ulaganja i tekuće održavanje."

Milijune broje još samo Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu, kojoj je namijenjeno 2,57 milijuna kuna, te Psihijatrijska bolnica Ugljan sa 2,18 milijuna kuna. Bolnica na Ugljanu, međutim, na startu ostaje bez 726 tisuća kuna kojima mora platiti kreditno zaduženje, te ostatak od milijun i pol kuna mora 'rastegnuti' na investicijsko i tekuće održavanje.

Domu zdravlja Zadarske županije namijenjeno je 868 tisuća kuna, Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije 412 tisuća kuna, a zadarskom Zavodu za javno zdravstvo 241 tisuća kuna.

U 2021. godini ubrzano će se obnavljati osnovne će škole kojima je osnivač Zadarska županija, pa je tako za izradu projektne dokumentacije za izgradnju školske športske dvorane u OŠ Braće Radić u Pridrazi iz proračunskih sredstava Županije izdvojeno 200 tisuća kuna, za izradu projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole za OŠ Ivana Gorana Kovačića u Lišanima Ostrovičkim 287 tisuća kuna, a za izmjenu idejnog projekta nadogradnje škole OŠ Jurja Dalmatinca na Pagu 45 tisuća kuna. Od osnovnih škola sredstva su još izdvojena za radove na školi u Zemuniku, Poličniku (igralište PŠ Suhovare), Sv. Filipu i Jakovu, te za OŠ Petra Zoranića u Jasenicama (uređenje školskog igrališta), OŠ Stjepana Radića u Bibinjama, OŠ Jurja Barakovića u Ražancu, OŠ Braće Ribar Posedarje (sanacija krova i fasade u PŠ Podgradina) i OŠ Starigrad (sanacija poda u PŠ Tribanj Kruščica).

Tri milijuna kuna decentraliziranih sredstava za srednje škole raspoređeno je uglavnom na uređenje škola, dok Glazbena škola Blagoja Berse dobiva i 62 tisuće kuna za kupnju klavira i violine, Strukovna škola Vice Vlatkovića 75 tisuća kuna za softver za provođenje sustava kvalitete, a Ekonomsko - birotehnička i trgovačka škola čak 1,2 milijuna kuna za uređenje vanjskog igrališta.

17. listopad 2024 15:24