StoryEditorOCM
RegionalOD 500 DO 3000 EURA

Županijskih 50 tisuća eura za potpore događanjima u turizmu - najviše dobio Biograd Boat Show

Piše M.K.
27. ožujka 2023. - 19:04
Biograd na moru, 261022. Otvoren 24. Biograd boat show, medjunarodni sajam nautike. Na fotografiji: atmosfera na sajmu.Bozidar Vukicevic/Cropix

Zadarska županija s ukupnim iznosom od 50 tisuća eura sufinancirat će 61 manifestaciju u turizmu tijekom 2023. godine.

Nakon što je Upravni odjel za gospodarstvo i turizam u veljači objavio Javni poziv za provedbu Programa za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije, povjerenstvo je utvrdilo listu 61 najbolje ocijenjene prijave koje ispunjavaju sve uvjete programa, a sufinancirat će se iznosima od 500 eura do 3 tisuće eura.

Predmet Programa bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja u turizmu na području Zadarske županije u 2023. godini koja predstavljaju snažan motiv dolaska turista te obogaćivanje turističkog sadržaja destinacije. Mogla su se prijaviti kulturna, zabavna, sportska, eno-gastronomska, povijesna, tradicijska i ostala događanja.

„Sukladno ciljevima i prioritetima Glavnog plana razvoja turizma Zadarske županije, tijekom cijele godine provodimo aktivnosti kojima se želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje“, poručio je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš, dodavši kako će se zbog velikog interesa i značaja isti poziv raspisati i u sljedećoj godini.

„Nastojimo dati potporu svim kvalitetnim projektima na području naše županije. Vjerujemo da će naše bespovratne potpore, uz sredstva županijske Turističke zajednice dati doprinos u realizaciji manifestacija koje bi trebale biti jedne od nositelja naše turističke ponude, a istovremeno i odličan motiv dolaska gostiju u Zadarsku županiju“, dodao je Sjauš.

Prvih 12 dobitnika možete vidjeti ovdje:

image

Županijske potpore

Zadarska županija/

 

30. svibanj 2023 01:08