StoryEditorOCM
RegionalNA STRELJANI ŽMIRIĆI

Županijsko natjecanje lovaca: najbolja ekipa Škabrnja-Prkos, Elvis Gospić pobjednik u trapu i parkuru

Piše Branko Božić
22. lipnja 2020. - 01:33

Ove je nedjelje unutar jedne od ponajboljih streljana u Hrvatskoj, one na gradskom predjelu Žmirići, upriličeno u skladu s propisima Hrvatskog Lovačkog saveza i Europske unije, ekipno i pojedinačno lovačko natjecanje u gađanju letećih meta glinenih golubova, u dvije lovačke discipline trap i parkur. Takmičenje je tradicionalno za svojih 470 lovaca raspoređenih u osam lovačkih jedinica, organizirala najbrojnija Lovačka udruga u Zadarskoj županiji, zadarska „Diana” (Božica lova), pod vodstvom predsjednika Ervina Mrkića Pestića, dopredsjednika Vitomira Čakaruna, tajnika Ivana Posavca te voditelja za lovno streljaštvo Đure Ivanovića. 

Dakako i ovom su prigodom navedenu lovnu manifestaciju, nesebično na terenu potpomogli agilni i vrijedni čelnici zadarskog streljačkog društva „Lovac”, koje inače gospodari s navedenim strelištem, na čelu s vrhunskim strijelcima, lovcima i kinolozima, predsjednikom Danijelom Telesmanićem Didom, tajnikom Ardenom Draževićem i počasnim predsjednikom devedeset jednogodišnjim Vjekoslavom Vjekom Suraćem. 

U svojstvu gostiju uz ostale, natjecanje su popratili predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije mag.agr. Damir Perić te aktualni hrvatski reprezentativac i Olimpijski pobjednik u streljačkoj disciplini trap Josip Glasnović.

Pod budnim okom glavnog suca u polju Zorana Krizmana i njegovih pomoćnika Ivana Posavca te Roka Pavića, nastupilo je četrdesetak trenutno najspremnijih lovaca strijelaca selektiranih u 13 ekipa. Kao što je poznato pobjednici u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji predstavljat će Dianu na Županijskom natjecanju, koje će se na istom mjestu održati u nedjelju 19 srpnja, s kojeg će pak ponajbolji strijelci predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju u Pleternici tijekom mjeseca rujna, naravno ako to prilike glede koronavirusa budu dozvolile.

Povoljni vremenski uvjeti na streljani Žmirići pogodovali su strijelcima, tako da su ipak najviše spretnosti, brzine i dobro oko u ekipnoj konkurenciji iskazali članovi ekipe Škabrnja-Prkos, osvojivši prvo mjesto sa 110 bodova i to u sastavu Elvis, Boris i Mate Gospić. 

Drugo mjesto sa 73 boda osvojila je ekipa Križ 1-Debeljak 1, u sastavu Tomislav Jerak, Josip Gambiraža i Luka Gambiraža, dok je treće mjesto sa skinutih 70 golubova pripalo postavi Križ 2-Debeljak 2, u sastavu Roko Pavić, Mladen Medić i Ivan Rogoznica. 

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se ¨rovovska¨ borba. Prvo mjesto sa skinutim 61 golubom osvojio je vrhunski zadarski i hrvatski strijelac Elvis Gospić, drugi je bio s 51 Boris Gospić, a treći Mate Gospić s 49 golubova. 

Pored navedene prvoplasirane trojke, u pojedinačnoj će još konkurenciji boje „Diane” na izlučnom županijskom natjecanju braniti strijelci Antonio Pavić, Luciano Ćustić i Mladen Medić.

Lovci strijelci takmičenje u lovačkom Trapu su okončali veselim raspoloženjem na streljani uz prigodni lovački ručak, kojeg je za ovu prigodu pripremila kuharska ekipa „Diana” u sastavu prvi kuhar Franko Krizman i njegovi pomoćnici Ive Pavić i Vedran Lukić. 

20. travanj 2024 04:40