StoryEditor
RegionalKAKVA BEŠĆUTNOST!

Župnik ga je pregazio i pobjegao, a dok je ležao u nesvijesti, opljačkao ga je djelatnik Hitne!

Piše Jutarnji.hr
15. listopada 2020. - 21:48
foto ilustracijaCropix

Nevjerojatnu bešćutnost i beskrupuloznost pokazao je 35-godišnjak iz Jarmine, koji je osumnjičen da je 19. rujna 2020. opljačkao 57-godišnjaka u nesvjesnom stanju nakon što je na njega prije toga naletio kombi koji ga je odbacio u odvodni kanal. I vozač kombija 65-godišnjak iz Tovarnika, Jutarnji.hr neslužbeno doznaje da je riječ o mjesnom župniku Stjepanu Vukovcu, koji je udario 57-godišnjaka pobjegao je s mjesta nesreće a da o tome nije obavijestio ni Hitnu pomoć ni policiju.

Zbog toga je zaradio kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Župnik je poslije nekim ljudima u selu rekao da mu se učinilo kako je nešto udario te se nakon nekih 50-100 metara zaustavio, ali da ništa nije vidio, pa je nastavio voziti.

Policija ga je otkrila dva dana nakon nesreće. Unesrećeni pješak tako je ostao ležati u nesvjesnom stanju u kanalu, no nedugo zatim naišao je 54-godišnjak iz Ilače, koji je prolazio automobilom i čim je vidio čovjeka u kanalu zaustavio se te pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Ozlijeđeni je potom prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje su mu morali sanirati teže ozljede koje je zadobio, ali i utvrđivati identitet, jer uz sebe nije imao dokumente.

Kada je došao k sebi ispričao je policajcima sve čega se sjeća, ali im je kazao i da je u džepu imao novčanik s novcima i osobnim dokumentima. Policija je sada pred sobom imala i potencijalnu tešku krađu.

Odmah su otvorili istragu, ispitali sve koji su bili u nekom kontaktu s unesrećenim i prije nekoliko dana došli do saznanja da bi počinitelj krađe mogao biti 35-godišnjak iz Jarmine kojega su kazneno prijavili.

No, ono što je u ovom slučaju dodatno zapanjujuće je da se prema neslužbenim informacijama radi o djelatniku Hitne pomoći koja je izašla na tu intervenciju.

Jutarnji.hr potvrdu je pokušao dobiti i od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mate Matića, ali je on rekao da o tome nema nikakvih informacija.

Izdvojeno

15. listopad 2020 22:24