StoryEditorOCM

ABECEDA SPORTA - univerzalni sportski program za djecu od četiri do sedam godina

Piše PSD.
2. studenog 2016. - 11:52
abc1.JPG
Posjetili smo svojevrsni „kamp" Abecede sporta gdje djevojčice i dječaci njihovi članovi nemaju natjecateljski karakter iz nedjelje u nedjelju kako bi igrali prvenstvene susrete, no na svojim turnirima iskazuju vještine baratanja u svim sportovima sa loptama. 

Za članove Abecede sporta u Gradu Zadru provode univerzalni sportski program za djecu od četiri do sedam godina u sportskim dvoranama dvaju dječijih vrtića „Vruljice" i „Višnjika". No ne samo u ta dva vrtića Abeceda sporta je „raširena" i provodi svoj program u Murvici, u ulici Tina Ujevića br. 3 samo četiri kilometra od Super nove. Tu se provodi sportski program za djecu od četiri do devet godina, osnove svih sportova.

-Cilj nam je da se djeca kako bi rekli uče pored toga lijepom i kulturnom ponašanju odgoju, želimo ih uputiti u osnove sporta ma bilo koje grane. Djeca u toj dobi od četiri godine stiču iz sata u sat navike, spoznaju i razvijaju navike bavljenja sportom, oblikuju tijelo i ovo je na neki način dobra podloga za uopće sutra bavljenjem sportom malaca, kaže nam voditelj Abecede sporta Jure Perković.

Počeli su upisi i imaju već sad formiranu školu nogometa za curice do devet godine, a također i školu nogometa za dječake do sedam godina. Nakon što s njima „obave sve pripreme" kažu nam u Abecedi sporta da će ih „gurnuti" sigurno je sljedeće natjecateljske godine u natjecanje i to jedan tim curica i dječaka. Do tada će ih sigurni su naučiti vještini baratanja nogometnom loptom i uigrati da se mogu natjecati.

Što još pored nabrojenog radite u Abecedi sporta?

- Kao što smo rekli imamo više grana sporta u svom programu, a jedna je svakako i individualni rad sa talentiranim budućim nogometašima. S njima radimo na usvajanju elementarne tehnike, individulne tehnike i razvoja funkcionalnih i motoričkih sposobnosti primjerenu njihovoj dobi. Treninzi se provode u zatvorenom prostoru sa umjetnom travom i na vanjskim terenima zavisno od vremena, kazao nam je Perković.

Kako je za provođenje ovih sportski aktivnosti potrebna stručna edukacija djeca je imaju u osobama - ljudima koji su završili kineziološki fakultet, profesorima. Pa tako u Univerzalnoj sportskoj školi rade sa Martinom Marušić, Markom Opačićem i Lanom Leskovar, a u Školi nogometa i u individualnom radu sa Jurom Perković, Lanom Leskovar i Ivanom Zupčićem.

Prije rastanka iz Abecede sporta nam rekoše kako se zahvaljuju Načelniku općine Poličnik, Davoru Lončaru, te Josipu Suraću i ravnatelju OŠ Elvisu Aliću koji su im ustupili sportsku dvorani u Poličniku, te omogućili rad na novo uređenom terenu igrališta NK Dragovoljca sa umjetnom travom. 

Upisi u Abecedu sporta mogu se obaviti na mobitel broj 0958967827.

Ivica GJERGJA

 

25. travanj 2024 18:25