StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADARSKOG ATLETIČARA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Adrian Dražina prvak Hrvatske u skoku u vis – Lovre Čulina srebrni!

Piše Ivica Gjergja
27. lipnja 2017. - 16:23
drazina

U Osijeku na stadionu Gradski vrt održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe kadete i kadetkinje. Na njemu je u dva dana nastupilo preko 400 atletičara i atletičarki.

AŠK Zadar je nastupio s 15 članova, a vodili su ih treneri Predrag i Tomislav Saratlija i Ivica Šola. Zadrani su polučili dobar uspjeh: osvojili su ukupno šest medalja - jednu zlatnu i pet srebrnih, postigavši nekoliko novih osobnih i klupskih rekorda.

U konkurenciji kadeta, Adrian Dražina u skoku uvis je osvojio prvo mjesto i naslov državnog prvaka preskočivši visinu od 181 cm, čime je za točno 4 cm nadmašio svoj osobni rekord. U istoj disciplini Lovre Čulina je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju preskočivši 181 cm, no Lovre je to učinio iz trećeg pokušaja.

Kod kadetkinja odličan nastup imala je Antonia Dušević koja je na 60 m osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju istrčavši ovu dionicu za 8.06 sekundi, što je njen novi osobni i novi klupski rekord. Ona je drugog dana nastupila na 100 m i u finalnoj trci s vremenom 12,71 sekundu dotrčala do drugog mjesta i srebrne medalje, postigavši pri tome novi osobni i novi klupski rekord za kadetkinje.

U konkurenciji mlađih kadeta Antonio Čalušić je u bacanju vortexa osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, s rezultatom 54,60 m, njegov novi osobni i novi klupski rekord za mlađe kadete. Veronika Šokota je među mlađim kadetkinjama u bacanju vortexa, hicem iz pete serije 54,74 m osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Na 60 m kod mlađih kadeta Dominik Srzentić je osvojio šesto mjesto (8,41 sekundu ), a Domagoj Brodar u skoku uvis peto mjesto ( 140 cm ).

U konkurenciji mlađih kadetkinja na 60 m Hana Tudor je osvojila osmo mjesto ( 8,62 sekunde ).

-Zadovoljni smo nastupom u Osijeku, osvojili smo šest odličja i postigli nekoliko osobnih rekorda. Kada sve skupa zbrojimo, na državnim prvenstvima smo osvojili ukupno 31 medalju, od čega je 11 naslova državnih prvaka, a što ni veći i finacijski jači klubovi nisu uspjeli, rekao nam je vidno zadovoljan trener Ivica Šola.

19. travanj 2024 19:13