StoryEditorOCM
SportOSMJESI U BIOGRADU

Aliyu Okechukwu: „Uhvatili smo ritam igre, ali ovo je samo jedna pobjeda, moramo ovako igrati u nizu“!

Piše Ivica Gjergja
19. veljače 2023. - 12:08

Nakon prvog odigranog susreta nastavka Treće lige u Biogradu, gdje je Primorac proljeće otvorio pobjedom od 2:0 protiv Sloge, raspoloženje se podiglo, a lica domaćina su naoružan osmjehom i radi dobre igre i radi pobjede. Analizirajući događanja na utakmici i sve ono što se zbivalo, vidjela se ruka rada trenera Mirka Labrovića, koji je dobro odradio pripreme  i svim igračima pronašao pravo mjesto u sastavu, a što je najvažnije, razbio je apatiju, vratio vjeru u vlastite mogućnosti svakog igrača ponaosob.

U svemu je Labrović pogodio. Jednostavno na susretu nije bilo slabog mjesta u njegovoj momčadi iako su g sti iz Mravinaca kompaktna i dobo posložena momčad. Orijentirali su se na obranu, a drugo ništa im nije ni ostalo jer su domaćini bili dominantni tijekom cijelog susreta,  napadali su u valovima, držali loptu i što je najvažnije imali nekoliko pojedinaca koji su odskakali u igri, te postigli dva zgoditka za velika tri boda i priključak vrhu ljestvice (26 bodova).

Prvi i najbolji igrač od svih na susretu može biti uzor mladima je Luka Vodopija, igrač koji je, kao i cijeli tim, pod Labrovićem „prodisao“- došla je do izražaja njegova moć, snaga i odlično baratanje loptom. Bori se Luka kao lav, upošljavao je svoje suigrače, odigravao duple pasove, bilo ga je posvuda na terenu, a na njemu je napravljen penal. Uz to, nekoliko puta je bio u prilici no ovaj put nije ga išao gol, upravo ono za što je zadužen u igri.

Aliyu Okecuhukwu? Što reći za vižljastog i brzonogog brzanca koji u nizu predibla nekoliko igrača, za nekoliko koraka je u defanzivi, a onda prvi dođe do lopte. Nevjerovatno je koju brzinu ima. I on je kod Labrovića uhvatio „ritam“ za kojeg su ga i doveli u Primorac, te je bio nerješiva zagonetka čvrstoj obrani gosta. Roko Nakić, taj poluvalenti igrač plemenita kova, ima loptu koja „pogađa zjenicu oka“ postigao je zgoditak, ušao u drugom dijelu, a tad je igra dobila napadačke obrise koju želi njihov trener. Obrana je funkcionirala odlično: Lazo, Kule, Birka, svi ko jedan, očevidno je na vidiku novi HNK Primorac.

-Odradili smo dobro pripreme, naš trener Mirko Labrović ih je odlično dozirao, svako od nas je „uhvatio ritam“ rada i igre već na prvom susretu, vjerujem i osjećam da bi ovo moglo biti naše proljeće. Nema dizanja glave, dapače s obje noge smo na zemlji,  ovo je jedna od pobjeda, ali i dobra igra. Trebamo to činiti u nizu, a uvjeren sam da hoćemo sa svakim ravnopravno u borbu za bodove. I sam jedva čekam drugi susret kojeg igramo vani pa da se iskažemo i da i sami vidimo gdje smo i koliko možemo, onako s nogu nam je kazao Okechukwu.

25. travanj 2024 07:54