StoryEditorOCM
SportIZNENAĐENJE

Alkar dobio Zadar u ludoj i dramatičnoj završnici: McGlynn imao veliku večer, Carter preuzeo odgovornost i promašio

Piše Mišo Gulić/PSD
31. siječnja 2022. - 21:10

Još jednu ludu i dramatičnu utakmicu odigrali su Alkar i Zadar. Za razliku od prvog ovosezonskog dvoboja kada su Zadrani bili s(p)retniji u završnici, sada je slavlje pripalo Sinjanima. Itekako zasluženo.

Domaća momčad je gotovo cijeli susret imala prednost koja je u više navrata bila dvocifrena, najviše plus 14 iz 22. minute. Nisu se Sinjani dali obeshrabriti niti u narednom dijelu igre, uspješno su odolijevali svim pokušajima gostiju te u završnih pet minuta donijeli 11 koševa viška. A onda preokret. Zadar serijom 17-2 sve okreće, Mavra je pogađao ključne šuteve i činilo se da je to-to. Da Zadar opet lomi Alkara kao i jesenas. Ali, ne. Bila je ovo ipak nova luda večer Patricka McGlynna. I do tada sjajni Amerikanac, koji je izluđivao goste dalekometnim ubačajima, pogađa polaganje, pa potom i tricu za poravnanje i produžetak. Istina, imao je Carter priliku u preostalih 16 sekundi sve riješiti, ali nije pogodio. Ušlo se tada u produžetak. Grčevito, tvrdo, ali nadasve borbeno s obje strane. Zadar je imao momentum, nekako je lakše poentirao, ali Alkar je imao McGlynna.

U završnu minutu gosti donose plus jedan i imaju napad koji ne prolazi, dok s druge strane opet sinjski Amerikanac zabija tricu za sada sinjsku prednost od dva koša. Carter je vratio u egal, nakon čega se liniju za bacanja seli kapetan Vučić, pogađa oba, dok na drugoj strani opet Carter preuzima odgovornost u preostalih 14 sekundi i promašuje. Alkar je tako ove sezone, nakon Cibone, skinuo i Zadar. Nova dva boda na konto su dodana i nova velika doza optimizma sada se nadvila nad Sinj. Uz to publici je predstavljen i Francuz Romain Louisere, a nije bilo ovog puta Dominica Gilberta zbog distorzije zgloba. McGlynn se na kraju zaustavio na 30 koševa uz sedam pogođenih trica.

I da, velika je ovo pobjeda i za Vladimira Krstića koji je nakon utakmice rekao:

- Čestitam svojim igračima, velika je stvar dobiti Zadar u Sinju. Odigrali smo odličnu obranu, ali na kraju nam se dogodio pad koncentracije, izgubili smo nekoliko lopti. Srećom, šutevima McGlynna smo izborili produžetak, dok smo u produžetku snizili i mi petorku, prilagodili se Zadru i na kraju zasluženo dobili.

Semafor

Alkar - Zadar 88:86 (17:12, 21:18, 24:26, 16:22, 10:8)

Sinj - GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200

Suci:Luka Kardum, Franko Gracin, Andrea Đuraki

Alkar: B. Jurela, Louiserre (7), Mastelić, Gizdavčić (7), Putnik (8), Krstanović (7), Lukačić (7), Šarić (13), Tomašević (3), Vučić (6), Jukić, McGlynn (30).

Zadar: Carter (18), Marčinković (10), Paponja, Jordano (10), Brala, Vuković (2), Bursać, Junaković (18), Buljan, Drežnjak (10), Mavra (12), Thompson (6).

27. travanj 2024 23:44