StoryEditorOCM
SportDOBRA SEZONA

Analiza trećeligaša HV Posedarje, najbolji su Josip Jurjević, Roko Jurić i Karlo Torbarina!

Piše Ivica GJERGJA
4. srpnja 2021. - 15:38

Dok lopta miruje, analitičari kluba, pored toga što je stručni stožer izvršio analizu postignutog u trećeligašu HV Posedarju, rade svoje. „Vitezovi“ su zauzeli na kraju prvenstvenog dijela natjecanja u Trećoj HNL-Jug sedmo mjesto s 47 bodova.

Istina u početnoj fazi prvenstvenih nadmetanja bilo je, što se tiče rezultata, „toplo – hladno“, no tijekom natjecanja došlo je i do promjena u igračkom, ali i trenerskom vođenju momčadi.

Trener Kristijan Tuta i Klub rastali su se uz stisak ruke, a angažiran je novi „kormilar“ trener Josip Butić koji je učinio svojevrsni preporod u igri i rezultatu.

Vitezovi su u drugom dijelu, od 17 koje su odigrali, devet utakmica pobijedili te na kraju u ligi bili najbolji klub. Još jedna zanimljivost krasi „Vitezove“, a to je da su najbolja domaćinska momčad koja ima deset pobjeda i dva poraza na svom igralištu „Gordan Demo“.

Mora se spomenuti i navijačka skupina Torcida Posedarje, da nije bilo korone uvjereni su svi da bi na svakoj utakmici bilo i po 500 gledatelja. Znali su navijači i na gostovanje, ali samo uz ogradu igrališta. Oni i Klub se prožimaju, jedinstveni su i rade u interesu Vitezova.

„Zagrebali“ su po površini, analitičari i utvrdili učinak najboljih igrača, pa je tako, najbolji igrač po ocjeni navijačke skupine Torcida Posedarje Josip Jurjević koji je dobio poklon „Viteško srce“, za sve ono što je pružio na susretima. Zatim Roko Jurić koji ima najviše odigranih minuta na utakmicama, Karlo Torbarina koji je najbolji strijelac sa sedam postignutih zgoditaka, a tercet Jurić, Smokrović i Brkić su po šest puta bušili protivničke mreže. Evo kako to izgleda u brojkama.

Momčad u susretima prvenstvenim i kup nastupima je kao kapetan predvodio najviše puta Vitezove Luka Klanac – 23, Jure Ivandić – 6 i Mateo Rončević – 3.

Najviše minuta provedenih u igri: Roko Jurić – 2655, Josip Brkić – 2586, Josip Jurjević – 2430.

Najviše nastupa ima Roko Jurić – 31, Josip Brkić – 30. Najviše nastupa po 90 minuta imaju Josip Jurjević – 27, Marko Ivančić – 25, Roko Jurić – 21.

17. travanj 2024 17:51