StoryEditor
SportNOVA PRIČA ZA KOŠARKAŠE ZADRA

Ante Nazor: Nećemo nikoga moliti. U sezonu idemo s igračima koji ovdje žele doći i koji žele prihvatiti ovu sredinu, filozofiju, način igranja i težak rad

Piše Dražen Žura
23. kolovoza 2019. - 16:38
Ante Nazor

Svoju novosezonsku priču košarkaši Zadra započeli su prije dva tjedna i kako ističe trener Ante Nazor sve teče prema zacrtanom planu u okviru čega su i dovedena nova lica na Višnjik.

- Zadovoljan sam. Naravno, u okviru mogućeg jer ne smijemo zaboraviti da imamo određene limite što se tiče financija. Bilo je i nekih igrača koji su bili naša želja, ali Zadar očito nije bio njihova. Odredili smo da nećemo nikoga moliti i da u sezonu idemo s igračima koji ovdje žele doći i koji žele prihvatiti ovu sredinu, filozofiju, način igranja i težak rad. To je jedina formula za ono što očekujemo u nadolazećoj sezoni – kvalitetnu igru te izbjegavanje stresa – poručio je Nazor , koji pak ima lijepe riječi za dvojicu u povelikom nizu novih u zadarskom dresu, iskusnoga Ivana Siriščevića i mladog Jana Palokaja, igrače koji predstavljaju ono čemu je težio spoj mladosti i iskustva. Što se pak strategije tiče, Nazor naglašava..

- Radimo na tome. Uz to moramo brzo reagirati i moramo biti kompletni kad nam se priključe igrači koji dolaze iz SAD-a. Imamo i opciju za još jednog visokog igrača, a bilo je i nekih kombinacija i za još jednog niskog. Vidjet ćemo hoćemo li se odlučiti za dovođenje dva igrača ili jednog kvalitetnijeg – pojasnio je Nazor i nstavio vezano uz stil kojem će težiti....

- Ideali na kojemu ćemo inzistirati su agresivna igra u obrani, posebno na domaćem terenu, igranje s viškom borbenosti i energije kako bismo pokrili svoje nedostatke te trčanje u oba smjera. Imamo jednu od najmlađih momčadi u posljednjih nekoliko godina te se nadam da će takav stil igre afirmirati pokojeg igrača. Ciljevi su uvijek jasni – proći ABA ligu bez stresa kakvog smo doživjeli lani i kakve smo znali doživljavati nekih prijašnjih godina i postići stabilnost. Što se tiče hrvatskog prvenstva i kupa ciljevi su uvijek najviši. Drugačije razmišljanje bi bilo pogubno za Zadar. Ova sredina ne trpi alibije – iskreno će Nazor.

Ivan Siriščević iza kojeg su brojni klubovi u karijeri, svoj dolazak u Zadar povezao je uz odlično poznantsvo s Nazorom kao i njegovim radom.

- Znam da puno traži od igrača, ali u konačnici se to uvijek isplati. Za moj dolazak osim davnašnje želje da igram u Zadru, utjecali su i obiteljski razlozi i blizina doma, ali sigurno nisam došao samo odraditi sezonu. Svi koji me poznaju znaju da ću dati sve od sebe i mislim da će u konačnici biti dobro – kazao je Siriščević.

Svoje pravo vatreno krštenje daroviti Jan Palokaj kojeg je ranije "pikirao" Nazor, ističe zadarsku košarkašku pozornicu kao mjesto gdje se možeš dokazati.....

- Ne mogu kazati ništa drugo osim da sam jako sretan što sam došao ovdje igrati i predstavljati Zadar. Svima je poznati da je Zadar grad košarke i to je zasigurno utjecalo na moju odluku, naravno uz sve ostale izazove koje Zadar kao klub stavlja pred mene. Nadam se da je ovo stepenica više za moju karijeru . Ovdje sam došao s ambicijom da ostvarim što je moguće više pobjeda te da gradimo pobjednički mentalitet. To mora biti misao vodilja Zadra!

#KK ZADAR#ANTE NAZOT

Izdvojeno

05. srpanj 2020 09:45