StoryEditorOCM
SportNAKON POBJEDE

Anzulović: Nismo sve s treninga uspjeli prenijeti na parket; Junaković: Ovo je bila preteška utakmica

Piše Ivica GJERGJA
29. listopada 2021. - 22:00

Da je Alkar iz Sinja na Višnjiku pobijedio, zasigurno ne bi bilo nezasluženo. Ovako je Zadar na kraju slavio pod vodstvom novog trenera. Novi „kormilar“ će morati uložiti dosta truda i rada da njegov tim bude na razini koju želi, a to je da ima igru i da donosi pobjede.

Junak se pokazao „junački“ i kada su domaćini bili u naletu nisu se predavali, držali su razmak i omjer na malom odmaku od svega nekoliko poena, da bi u infarktnoj završnici utakmice imali tri slobodna bacanja od čega je iskorišten samo jedan i pobjeda je pripala domaćinu.

Evo što su na kraju rekli akteri susreta Zadar – Alkar koji je završio rezultatom 92:90.

- Bitna je pobjeda, zbog igrača da nastave u dobrom ritmu. Nismo se toliko pripremali za Alkar, bilo je puno novih stvari kao što sam rekao u najavi. Bilo bi dobro da se sve ono što smo radili na treningu prenese na parket, danas nismo to uspjeli do kraja. Čestitke Alkaru na dobro pripremljenoj utakmici. Idemo dalje, za dva dana je nova utakmica kazao je trener Zadra, Vladimir Anzulović.

- Ovo je bila preteška utakmica, više puta bi lomili utakmicu, ali onda bi se Alkar vratio. Novi je trener pa ima puno toga novoga što moramo shvatiti. Stvarno treba vremena, to se vidjelo danas da smo u nekim trenucima bili malo zbunjeni, ja prvi. Idemo dalje, idemo kod FMP a pokušati odigrati najbolju utakmicu koju možemo i pokušati je dobiti, kazao je igrač Zadra, Martin Junaković.

- Svakako smo bili u prilici da pobijedimo, pogotovo jer smo imali posljednji napad. Nažalost to nije bilo dovoljno, odigrali smo odličnu utakmicu, čestitao sam svojima igračima na vrhunskom angažmanu. Ako ovako nastavimo mislim da pobjede neće dolaziti u pitanju, generalno igramo sve bolje, kazao je trener Alkara, Marko Trninić.

-Nažalost nismo uspjeli pobijediti Zadar u gostima, mi još čekamo tu prvu pobjedu, nikako je dočekati. Vidi se da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje. Za sad nam ne ide, ali se nadam da ćemo protiv Osijeka doći do prve pobjede, kazao je igrač Alkara Roko Gizdavčić.

28. travanj 2024 07:11