StoryEditorOCM
SportDRUGO KOLO

Apsolutni pobjednik kupa Hrvatske u gađanju glinenih golubova u disciplini ‘trap‘ hrvatski olimpijac Josip Glasnović!

Piše Branko Božić
8. svibnja 2022. - 19:41

Čuveno i jedno od ponajboljih u Hrvatskoj, zadarsko strelište letećih meta ¨Žmirići¨, bilo je ove subote i nedjelje okupljalište najboljih i najspremnijih hrvatskih majstora streljaštva.

Naime, u organizaciji Hrvatskog Streljačkog saveza iz Zagreba, te u suorganizaciji i domaćinstvu zadarskog streljačkog kluba ¨Lovac¨ i njegovih čelnika predsjednika Marinka Matešića, tajnika Ardena Draževića i ostalih članova, upriličeno je održavanje Drugog kola hrvatskog Kupa u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini Trap.

Riječ je o sportskoj manifestaciji s koje će najbolji strijelci nastupiti na državnom natjecanju, što će se ove godine održati u mjestu Lukavec pored Velike Gorice 23 i 24 srpnja. Što pojedinačno što ekipno, u nadmetanju za ponajbolji plasman učešće je uzelo 85 strijelaca iz Zadra, Zagreba, Siska, Pule, Koprivnice, Dubrovnika, Bjelovara, Varaždina, Rijeke, Vinkvoca i drugih hrvatskih sredina.

Dakako, među njima su bila i dvojica hrvatskih olimpijaca Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz. Takmičenje su također uz brojne gledatelje i ljubitelje navedenog sporta, došli popratiti gosti iz Italije, Slovenije,Njemačke i BiH.

Dvodnevno natjecanje prošlo je u natjecateljskoj i drugarskoj atmosferi, bez jednog prigovora od strane natjecatelja i vodstva njihovih klubova. Za besprijekornost manifestacije uz njezine neposredne sudionike te domaćine, pobrinuli su se svojski izaslanici Hrvatskog Streljačkog saveza i to putem tijela koja su od starta pa do finiša pratila natjecanje.

Žiri za natjecanje bio je sastavljen od predsjednika Željka Vađića koji je ujedno bio i rukovoditelj natjecanja te članova Damira Mehkeka i Marinka Matešića.Na čelu žirija za kvalifikacije bio je predsjednik Zvonimir Sedmak, dok su žiriju za žalbe bili predsjednik Zvonimir Sedmak i članovi Adriano Labinjan i Milivoj Tečec.

Dakako da su i svoj veliki obol natjecanju dali korektni i sigurni suci u polju Vlado Jagatić, Darko Palorec, Željko Vađić i Milivoj Tečec.

Nakon što je na dva strelišta okončana bespoštedna i fer play borba, s velikom se je pozornošću isčekivala objava konačnih rezultata te naravno imena pobjednika. Po onome što je objavilo Povjerenstvo za natjecanje, u ekipnom srazu prvo mjesto pripalo je sastavu ¨Gusar¨ iz Novigrada Istarskog, čije su boje branili (Giovanni Cernogoraz, Marko Bačić i Francesco Ravalico). Drugo mjesto pripalo je ekipi ¨J.G.Team¨ iz Zagreba (Josip Glasnović, Deni Ljubičić, Dean Radočaj), treće mjesto osvojio je sastav ¨GORD¨ Nova Gorica (Paolo Labinjan, Kristijan Kancelar, Marko Germin ) a četvrto mjesto pripalo je sastavu ¨Novi Zagreb¨ iz Zagreba (Radovan Abramović, Ivan Sušnić, Davor Biruš.

Pojedinačno u grupi (A) prvo mjesto sa 29 bodova osvojio je Josip Glasnović, drugo mjesto sa 27 bodova pripalo je Giovanniu Cernogorzu, a treće sa 26 bodova Antunu Glasnoviću. U (B) grupi u međusobnom raspucavanju prvo mjesto pripalo je uz 19 bodova Mateu Zrinskom ¨Plemenitaš¨ Lukavec, a drugo sa istim brojem bodova Silviju Vargi ¨Turopolje¨ Lukavac. Treće mjesto uz 17 bodova osvojio je Deni Ljubičić ¨J.G Time¨ Zagreb.

Među juniorima prvo mjesto osvojio je sa 100 bodova Mateo Zrinski, drugi je bio sa 92 boda Toni Gudelj ¨GSD Osijek 1784¨ a treći sa 91 bodom Ivica Vukoić ¨Turopolje¨ Lukavec. Kod žena prvo mjesto sa 84 boda osvojila je Una Sedmak ¨Plemenitaš¨ Lukavec, dok je druga sa 64 boda bila Vanja Radičević ¨Lipovec¨ iz Lipovca.

Recimo na kraju kako su na zatvaranju takmičenja pobjednicima pehare, medalje i priznanja na prigodan način uručili, u ime domaćina predsjednik zadarskog streljačkog kluba Lovac Marinko Matešić, u ime HSS Željko Vađić te olimpijac Giovanni Cernogoraz. Matešić i Vađić prigodnim riječima su se zahvalili svim sudionicima ovog za mnoge nezaboravnog događaja, te su ih pozvali da se dogodine u ovo isto vrijeme u još većem broju okupe na strelištu Žmirići.

Nakon uzbudljivih natjecanja i podjele priznanja uslijedio je zajednički ručak na terasi streljane. Njega je za sve okupljene priredilo poznati zadarski ugostitelj Željko Batur uz nesebičnu pripomoć Ive Pavića i Šime Draževića. Na koncu zadarski domaćini i njihovi gosti, do sličnog idućeg druženja na strelištu Žmirići, rastali su se uz rukovanje i srdačne pozdrave.

23. travanj 2024 01:14