StoryEditorOCM
SportUSPJEŠNA GODINA

AŠK Zadar je deveti u državi, najbolji u Zadarskoj županiji i drugi u Dalmaciji! Ivica Šola: "Ponosan sam na sve što smo ostvarili u ovoj godini!"

Piše Ivica Gjergja
2. prosinca 2022. - 18:24

Na kraju godine zbrajaju se rezultati, pa je tako prema kriteriju Hrvatskog atletskog saveza po broju osvojenih medalja na državnim prvenstvima u 2022. godini u konkurenciji 56 klubova koji su osvajali medalje AŠK Zadar osvojio odlično 9. mjesto s ukupno osvojenih 39. medalja,od čega 10 zlatnih, 17 srebrnih, 12 brončanih. Muškarci su osvoili ukupno devet, od čega dvije zlatne, tri srebrne, četiri bronce, dok su žene osvojile 30, od čega osam zlatnih, 14 srebrnih i 8 brončanih odličja. Najbolji su atletski klub u gradu Zadru i  Zadarskoj županiji, a drugi u Dalmaciji.

AŠK Zadar je u 2022. godini imao 242 registrirana atletičara.

- Zadovoljstvo mi je što stojim na čelu ovog divnog i uspješnog kluba. Ponosan sam na sve što su naši atletičari i atletičarke ostvarili u ovoj godini i što smo po kriterijima HAS-a tu gdje trenutno jesmo. Vjerujem da ćemo u narednom periodu dati još više i biti uspješniji. Ovim putem bi čestitao svim našim članovima na uspjehu, kazao nam je vidno zadovoljan predsjednik AŠK Zadar  Ivica Šola.

19. travanj 2024 22:29