StoryEditorOCM
SportPOHVALNO

Besplatna obuka neplivača: osnovni cilj je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na tehnici, te se osloboditi straha od vode

Piše PK Jadera
12. rujna 2023. - 22:02

Plivanjem do zdravlja je projekt obuke neplivača kojeg će do kraja 2023. godine provoditi PK Jadera uz podršku Ministarstva turizma i sporta te programa "Prevencija nasilja športom u školama" dok je partnerski klub u provođenju programa PKOI Jadera.

Program je namijenjen djeci neplivačima i slabim plivačima starosti od 4 godine i starijima, koja će kroz igru i aktivnosti prilagođene njihovoj dobi upoznati i usvojiti osnovne plivačke vještine u skladu s programom Hrvatskog plivačkog saveza. Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode.

Svrha programa je pridonijeti općoj sigurnosti djece u svakodnevnim životnim aktivnostima koje se odvijaju u vodi i u blizini vode, pozitivno utjecati na psihofizičko stanje djece te popularizirati plivanje kao sport. Tečaj obuke neplivača sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta te je u potpunosti besplatan za sve polaznike. Sva djeca koja savladaju program, dobiju na poklon majicu, diplomu te poklone od Kluba.

Svjesni činjenice kako je teško mijenjati društvenu okolinu, Ministarstvo turizma i sporta, provedbom programa "Prevencija nasilja športom u školama" na način da bude vidljiv i prihvaćen u javnosti, želi utjecati na svijest djece i mladih o vrijednostima i potrebi kulturnog i poštenog navijanja bez agresije i ponašanju na sportskim borilištima.

Prva grupa besplatne obuke neplivača kreće 18.09.2023., broj članova u grupama je ograničen. Prijave i informacije: 092/351 11 15 (ured radi dvokratno) ili putem e-maila: info@pk-jadera.hr

03. svibanj 2024 12:03