StoryEditorOCM
SportU BIOGRADU

Bilo je teško na klupi Primorca, no derbi novog kormilara Marka Moravčića je uspio!

Piše I.Gjergja
27. listopada 2021. - 19:28

PRIMORAC – KAMEN 1:0(0:0)

BIOGRAD – Igralište Kažimir i Silvio. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj) 6,5. Pomoćnici: Štampalija i Severinski.

Strijelci: 1:0 Marić (85).

Najbolji igrač: Nikola Marić (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Kulaš 7 , Birkić 7 , Lokin 6,5 (od 53. Ninčević-), Bitunjac 6,5 , Vodopija 7 (od 86. Josipović-), Klopp 6,5 , Lazarevski 7 , Musa 6,5 , Bajić 6,5(od 67. Nakić-), Marić 7,5. Trener: Marko Moravčić 7.

KAMEN: Barbić 7,5 , Mikulić 6 , Čelić 6,5 , Kljenik 6 , Bilić 6, Olujić 6 , Pirić 6,5 , Kujundžić 6,5 , Dumančić 6 (od 70. R. Kujundžić-), Kirevski 6,5. Trener: Grgica Kovač 6,5 .

Bilo je teško na klupi domaćina, no derbi novog kormilara Marka Moravčića je uspio.

Na samom početku susreta iskazao se Kamen, kao tvrd, težak protivnik koji u svakom trenutku zna što mu je raditi u polju. Domaćini su nekoliko puta zaprijetili, no, nije se moglo preko odlično postavljenog obrambenog zida gosta.

No, bilježimo dvije lijepe akcije domaćih: prvi puta u 15. minuti izvrsno je prošao desnim bokom potentni Pjero Lokin, odlično proslijedio loptu za Bajića koji je, ne čekajući, tukao tik pokraj vratnice.

Samo dva minuta kasnije opet su domaćini u lijepoj prilici, ovaj put su odlično kombinirali iz dubine Klopp i Vodopija koji je dobio visoku loptu u kaznenom prostoru, no, umjesto da je umiri on je glavom pucao u branjeni dio mreže Kamena.

Nastavljaju domaći napadima opet je Lokin imao „zicer“ sa nekih sedam, osam metara ,no, lopta mu je pobjegla u gol aut.

U nastavku pravu kanonadu je zaustavio vratar gosta Barbić, kada je prvo obranio jak udarac Musi pa Bitunjcu, Vodopiji i na kraju Mariću, no neće lopta u gol pa neće kao da je začarana mreža. Mora se pohvaliti vratar Kamena za reakcije i obrane.

Do kraja prvog dijela ogromnu nadmoć imali su domaći nogometaši, ali je mreža gosta ostala prazna, za želju, htjenje i igru nema im se što zamjeriti. Kopija igre prvog dijela je početak drugog i u 59. minuti bilježimo najizrazitiju prigodu domaćih kada je Marić s desne strane odlično tukao no vratar Barbić je izvrsno reagirao i obrani svoj gol.

Kako se primiče kraj utakmice, nervoza kod domaćih raste, gola nema, iako su dečki sve radili na terenu da ga postignu. Opet je na mjestu u 72. minuti, kada je tukao Nakić, pa minut kasnije Marić, vratar gostiju obranio i zaslužio sve pohvale za današnje svoje izdanje. No, nije izdržao vratar gosta: u 85. minuti je lijepo odrađena akcija domaćih Kloppa i Marića, pa ovaj potonji zabija za 1:0. U smiraj susreta Čelić je zaprijetio, no, bez uspjeha.

23. travanj 2024 15:56