StoryEditorOCM
SportAK FORTIUS

Bio je među najmlađima: Na otvorenju sezone Krešimir Jurica se s državnog prvenstva vratio s "neplaniranom" broncom u skoku u dalj!

Piše Piše Ivica Gjergja
16. siječnja 2024. - 22:22

Na Zagrebačkom Velesajmu u atletskoj dvorani održano je Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Ovo je prvo od niza dvoranskih nacionalnih prvenstva s kojima atletičari počinju sezonu. Zadarsku županiju je predstavljao AK Fortius, a najbolji rezultat ostvario je Krešimir Jurica, koji je u skoku u dalj osvojio treće mjesto, s novim osobnim rekordom - 6,31 m. Evo što za njegov nastup kaže trener Edi Stipić.

-Krešimir je na ovom prvenstvu vrlo zrelo skakao te je s novim osobnim rekordom i skokom u dalj od 6,31 m zasluženo doskočio do brončane medalje. On je prvi put skakao u znatno starijoj kategoriji to ga nije spriječilo da se pokaže u najboljem svijetlu. Nemam što reći nego bravo, kaže Stipić i nastavlja:

-Uz Krešimira nastupile su i još dvije naše mlade atletičarke i to Miriam Medved na 400 m te Nina Vrdoljak na utrci na 60 m. Miriam je istrčala osobni rekord u dvorani s rezultatom od 58,96 sek i osvojila odlično 8. mjesto. Pak Nina Vrdoljak osvojila je najnezahvalnije 7. mjesto u kvalifikacijama s rezultatom od 7,96 s, te joj je za plasman u finale trebalo 6 malih stotinki. Bolji start i malo bolja forma nedostajali su za bolji rezultat, no on ni za Miriam pa tako ni za Ninu na ovom natjecanju nije bio primaran. Ovo natjecanje zamišljeno je kao dobar trening za njihovo prvenstvo koje ih očekuje u subotu 20. siječnja. Krešo je primarno trebao odraditi dobro skakanje u dvorani, a što je uvertira za mlađe juniorsko prvenstvo i dobro da nije čuo trenera da rezultat nije primaran. Sve nas je ugodno iznenadio, iako smo mi u Klubu svjesni da je Krešimir jako talentiran za skokove i sprint. Baš dobro otvaranje za najbolji atletski klub u gradu Zadru. Osobno ja kao i naši natjecatelji veselimo se sljedećim natjecanjima, a ona su uskoro, spremni smo za nove medalje, zaključio je Stipić.

03. svibanj 2024 09:17