StoryEditorOCM
SportHRVATSKI KUP

Biograd na nogama: ‘Digli smo tribinu za 500 torcidaša, ukupno 1700 karata planulo je još u nedjelju ujutro’

Piše Dražen Žura
21. rujna 2021. - 07:23

Biograd na Moru, kao i cijela sportska obitelj, napose nogometna, u Zadarskoj su županiji mislima okrenuti prema Kup utakmici u kojoj je Primorcu gost splitski Hajduk!

Da su sami birali suparnika, sigurno bi rado izvukli “bijele”, jer boljeg mamca za publiku gotovo pa nema. Ali uz sve to, stigle su i brige domaćina, budući je potrebno osigurati sve uvjete, jednako na travnjaku, još više na tribinama, odnosno na snazi su stroge epidemiološke mjere kojih se valja pridržavati.

- Ovo je “luda kuća”, međutim, držim kako je sve to normalno i na nama je da cijeli posao odradimo onako kako je propisao Hrvatski nogometni savez sukladno mjerama Stožera civilne zaštite. U tu svrhu, organizirano je testiranje dan prije utakmice i od 11 sati do početka. Znači i onaj tko stigne u zadnji čas moći će se odmah uz igralište testirati. Na tribinama, na kojima smo osigurali 1700 mjesta, moći će samo oni s negativnim testom ili Covid putovnicom – pojasnio je Darko Banić, predsjednik HNK Primorac osvrnuvši se na još jedan podatak koji će nedvojbeno zadovoljiti pripadnike Torcide...

Navijači stižu odasvud

- Iz Splita nam je stigao zahtjev za da osiguramo prostor na kojem će se moći smjestiti oko 500 gostujućih navijača, još u ponedjeljak navečer organizirano je postavljanje prigodne tribine na pomoćnom igralištu, odmah iza ograde glavnog terena. Što se pak tiče ulaznica, one su planule, zadnju smo prodali u nedjelju ujutro, tako da više ne postoji mogućnost kupovine tog iznimno traženog “papirića”. Jer, ne samo iz  Biograda, nego cijele okolice i susjednih nam gradova stižu navijači. Nama je cilj da sve protekne u najboljem redu, zapravo ne dvojim da će tako biti. Istina, uvijek se može nešto neplanirano dogoditi, međutim, od svih koji će doći pogledati utakmicu očekujemo da ovaj, za nas veliki događaj, dožive kao nogometnu feštu. Mi se pak s one sportske strane nadamo što boljem rezultatu – zaključio je Banić.

Još u petak Primorac je muku mučio protiv Zagore, žilavog i kvalitetnog suparnika iz Unešića, ali su na koncu uspješno priču priveli kraju. Igrači su nagrađeni za pobjedu, dobili su dva dana odmora jer je trener Krešimir Sunara prepoznao jedan dodatni motiv za ogled s “bijelima”.

Dodatni motiv

- Zaslužili su momci, neki od njih su bili i bolesni, drugi pak ozlijeđeni, ali ćemo za Hajduk biti kompletni, spremni za utakmicu koju se može samo poželjeti. Svjestan sam toga da će naš suparnik imati bučnu potporu s tribina, međutim, mi se isto tako nadamo da će doći i naši navijači. Neka to bude prava fešta! Što se tiče same igre, poznato nam je svima kako Hajduk u zadnje vrijeme izgleda izvrsno, u pravom su momentu, ali imamo i mi svoje adute – veli Sunara koji je odmah čim je primio telefonski poziv uzviknuo: “Ma dobit ćemo ih”!

Zanimljivo, Sunara je trenerski nomad, prošao je podosta klubova, vodio ih kroz utakmice protiv mnogih u Hrvatskoj, ali mu je dvoboj s Hajdukom prvi službeni...

- Istina, vodio sam svoje momčadi protiv Hajduka II, igrao prijateljske utakmice s njima, ali nikad onu sa zapisnikom i natjecateljskim ulogom – potvrdio je Sunara svoj debi kontra Hajduka.

Uoči utakmice, iako neće biti u sastavu momčadi, svoju nogometnu karijeru će uz prigodne klupske darove zaključiti Vedran Ješe, bivši reprezentativac Hrvatske, kojemu je Primorac već nekoliko godina bio igračka destinacija.

19. travanj 2024 22:53