StoryEditorOCM
Sport26. KOLO TREĆE HBL

Biograjci u derbiju dočekuju lidera Jadran LP, dok posedarski Vitezovi očekuju pobjedu protiv Neretvanca

Piše I. Gjergja
9. travnja 2022. - 12:12

U današnjim susretima 26. kola 3. HNL, Hrvatski vitez iz Posedarja i biogradski Primorac bit će domaćini Neretvancu iz Opuzena i Jadranu LP iz Ploča. Domaće momčadi ulaze izrazito motivirane u ove susrete. Nakon prošlotjednog ligaškog poraza kod Uranije, posedarski Vitezovi uspješno su odradili utakmicu Kupa Hrvatske u kojoj je pala Polača s visokih 4:0, pa s uštimanim „ciljnicima“ vjeruju kako će i predstojeća ligaška utakmica biti približno plodonosna. Gostujući Neretvanac, nadaju se Vitezovi, doma bi se mogao vratiti s bogatom popudbinom, čime bi se Posedarci približili vodećem Jadranu LP.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv jedne mlade, ali trkački izuzetno spremne momčadi. Od prve minute moramo biti maksimalno koncentrirani i nametnuti svoj ritam. U zadnje smo vrijeme prosuli dosta bodova te više nemamo pravo na pogrešku, ako želimo sam vrh tablice. Opravdanja nema, Neretvanac mora pasti - kazao je igrač Viteza Duje Pevalović.

Iako se u Biogradu s puno uvažavanja dočekuje vodeći Jadran LP, Biograjci vjeruju kako će nakon dobrih igara u posljednje vrijeme i uzimanja bodova na strani, izaći na kraj i s ligaškim liderom. Igračka ruža se zna, svi su više nego spremni pružiti maksimum kako bi bodovi ostali na biogradskom igralištu. 

- Dolazi nam u goste trenutno najbolja momčad, pa je riječ o pravom derbiju. Zna se naš cilj, a to je plasman među prve tri momčadi u ligi. Dobra uvertira za ovaj derbi protiv Jadrana bila je pobjeda protiv OSK-a na njegovom travnjaku, ali te bodove sada moramo potvrditi protiv lidera. Motivirani smo i željni pobjede. Nećemo odustajati od našeg načina igre, a to je napadački nogomet koji bi nam trebao donijeti nova tri boda - najavio je utakmicu trener Primorca Marko Moravčić.

**Susret Primorac – Jadran LP igra se u Biogradu u 16,30 sati u nedjelju. Sudac: Mario Majstorović. Pomoćnici: Kujunđić i Severinski. Delegat: Mario Jurić.

**Susret HV Posedarje – Neretvanac igra se u Posedarju u 16,30 sati. Sudac: Renato Lacić. Pomoćnici: Pavić i Kuduz. Delegat: Igor Mimica.

18. travanj 2024 23:20