StoryEditorOCM
SportJUBILARNA OBLJETNICA

Bivši i sadašnji igrači MNK Puntamika proslavili 20 godina omiljenog kluba: "Družba nam je zavjet, a Punta dom!"

Piše Ivica Gjergja
12. rujna 2022. - 15:34

-Bilo je divno, lijepo i vjerujem neponovljivo, kad nas je vidio kazao nam je jedan od voditelja veterana Puntamike, Predrag Bjelinić Pegy za proslavu 20-godišnjice MNK Puntamike.

Pegy je u pravu, klubu koji obilježava 20 godina i koji je toliko postojan, zaista treba čestitati na svemu što su do sad, u dva desetljeća, prošli! 

U MNK Puntamici, svi sadašnji i prošli igrači su našli svoju vezu s nogometnom loptom pa velik broj njih, iz svih generacija, kaže kako su naučili puno toga, ali i donijeli zadovoljstva pobjedom svom klubu. 

Obilježavajući svoj veliki jubilej, sve generacije, od veterana do seniora i starijih, su odigrali mini turnir na kojem su sudjelovale četiri ekipe.

Dakako, ovaj put rezultat nije bitan, već susret bivših i sadašnjih igrača i "guranje" baluna po SD Mocirama i da na trećem poluvremenu, koje je bilo "obilato" u restoranu "Roko", oni stariji evociraju uspomene na svoje mlade dane, dok su ih mlade snage pomno slušale i upijale sve što su prošli igrajući balun u MNK Puntamici.

image

20 godina kluba

Mnk Puntamika/Slobodna Dalmacija
image

20 godina kluba

Mnk Puntamika/Slobodna Dalmacija
image

20 godina kluba

Mnk Puntamika/Slobodna Dalmacija

Teško je opisati kada se neki bivši igrači sretnu nakon dužeg vremena, no zaista, svi su nakon svega što su tu večer doživjeli, otišli doma potpuno zadovoljni uz obećanje da će novu punu obljetnicu obilježiti još bolje i više.

U trenutku slavlja, naletjeli smo na bivše predsjednike, Hrvoja Grdovića, Alena Kocipera te sadašnjeg, Rajnara Duvnjaka. Svi oni, kao i prvi među jednakima Puntamički "Abramović" – Josip Joke Vukoša, davali poseban ton proslavi.

- Evo vidite kako mi to radimo, družba nam je zavjet, a Puntamika dom. Prošli smo dosta toga više lijepog nego ne dobrog, skuplja nas nogometna lopta, zaljubljenici smo na svoj, poseban način u nju, ona nas veže i spaja, vjerujem da će tako biti dok budemo mogli hodati. Osobno moji geni su nogometno od oca Ferija, a sada mi dva sina igraju u seniorima pa gdje ćeš bolje i ljepše uživam u svemu. Zahvalio bi se svima koji su došli da ovako na dostojanstven način obilježimo ovaj naš dan, kazao nam je Vukoša.

Ekipe i rezultati

Ekipa A (bili bres):

Slobodan Marušić-Riba, Rajner Duvnjak, Žare Miletić, Vedran Ješe, Dino Kevrić, Lovretić, Romano Vukoša, Božo Gašparović. Voditelj: Hrvoje Brkić.

Ekipa B (plavi dres):

Čuki Bilaver, Paulo Vukoša, Boro Valičić, Šime Mičić, Vetma, Juka, Mara. Voditelji: Joke Vukoša i Predrag Bjelitić- Pegy.

Ekipa C (crni dres):

Stipe Bjeliš, Nikica Radošević, Antonio Zelić, Božo Brkić, Mimi, Josip Dadić, Saki, Ivan Mirković.

Ekipa D (žuti dres).

Željko Bašić, Nino Surić, Alen Kociper, Nino Vukoša, Dino Škibola, Renato Pavin, Dino Nikpalj.

Rezultati:

Plavi – Žuti 1:4

Bili – Crni 3:1

Susret za 3. mjesto Plavi – Bili 4:1

Finale: Žuti - bijeli 2:3.

Najbolji igrač na turniru je Antonio Zelić (crni dres).

image

20 godina kluba

Mnk Puntamika/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 10:23