StoryEditorOCM
SportVIDEO

Bivši igrač Zadra, Tomislav Buljan, ključan u igri El Prata: u pobjedi nad Benicarlom postigao odlučujuću tricu 50 sekundi do kraja!

Piše Matteo Cazzulani /Zadarski.hr
29. prosinca 2022. - 18:19

Hrvatska mlada perspektiva i bivši igrač Zadra Tomislav Buljan bio je ključan u igri El Prata povezanog s Joventut Badalonom prema važnoj domaćoj pobjedi nad Benicarlom kada je 2,02 metra visoki krilni igrač postigao odlučujuću tricu 50 sekundi do kraja!

Buljan je, naime, upisao 14 poena i 8 skokova u ukupno izjednačenoj utakmici koju je El Prat uspio preokrenuti u svoju korist tek u zadnjim sekundama utakmice.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena 37:37, momčad povezana s Joventut Badalonom  gubila je  cijelu treću četvrtinu, da bi na kraju preuzela vodstvo  u četvrtoj dionici koja igrala poen za poen.

Ova pobjeda omogućuje Buljanovoj momčadi da poboljša svoj poredak u LEB Plati, trećeligašu španjolske lige, na 9 pobjeda i 4 poraza. Time je El Prat stigao i prestigao Benicarla na drugom mjestu u poretku zbog boljeg međusobnog omjera u svoju korist.

Buljan je nominiran za  ULEB Eurokup i hrvatske reprezentacije.

Sa svoje strane, Buljan, koji je već isporučio seriju dvoznamenkastih i double double učinaka ranije ove sezone, a na kraju je u nekoliko navrata nagrađen i titulom MVP-a utakmice, dodatno je pokazao svoju dominaciju u ligi.

Zbog svoje produktivnosti u El Pratu, ali i izvanredne igre u povodu FIBA-inog Europskog prvenstva za igrače do 20 godina prošlog ljeta, kada je Buljan bio ključan dio hrvatskog rostera, Zadranin je uvršten u roster Joventut Badalone za ULEB Eurokup.

Štoviše, čelnik Hrvatskog košarkaškog saveza i privremeni izbornik Hrvatske Aco Petrović uvrstio je Buljana u široki roster hrvatske reprezentacije .

04. svibanj 2024 05:12