StoryEditorOCM
SportZADARSKI ADUT

Bivši sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović ima novi posao: bit će međunarodni skaut poznate talijanske momčadi

Piše Frane Vulas/SD
13. rujna 2021. - 20:17

Saša Bjelanović novi je međunarodni skaut talijanske Atalante. Bivši sportski direktor Hajduka Bjelanović na novoj je funkciji, skautira igrače za jednu od najboljih momčadi Serie A, klub za koji je nastupao u jednoj fazi igračke karijere. Atalanta je treću sezonu zaredom sudionik grupne faze Lige prvaka, a u protekle dvije igrala je u četvrtfinalu i osmini finala.

U prethodne tri sezone završavala je momčad iz Bergama Serie A na trećem mjestu, a u tom razdoblju sastav trenera Gian Piera Gasperinija igrao je i dva finala kupa. Član Atalante je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

Bjelanović je s Poljuda otišao u studenome 2019. godine s pozicije sportskog direktora, tri i pol godine nakon što je u Hajduk stigao kao šef skauta. Od toga je godinu i pol radio kao sportski direktor, na poziciji na koju je stigao poslije Portugalca Marija Branca.

Bjelanović je na Apeninima proveo i najveći dio igračke karijere. Ovaj bivši napadač igrao je za čak 13 klubova s „čizme”, redom za Como, Chievo, Perugiju, Genou, Lecce, Ascoli, Torino, Vicenzu, Atalantu, Veronu, Varese, Messinu i Pordenone.

20. travanj 2024 00:23