StoryEditorOCM

BOKS Josip Biletić najbolji junior Hrvatske!

Piše PSD.
25. ožujka 2015. - 11:54
Josipbileticusredini

Još jedno veliko priznanje i uspjeh stigao je Boksačkom klubu Zadar. Josip Biletić, kojeg trenira Dragan Vidaić, proglašen je najboljim juniorom pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne skupine.

On je do finala imao četiri borbe i sve četiri je riješio u svoju koris, pobjedama u prvoj rundi, a u finalu teške kategorije (80+) pobijedio je Marijana Brnića iz BK Marjan.

Prvenstvo se održalo u Splitu od četvrtka do nedjelje pred oko 350 gledatelja u velikoj dvorani Gripe gdje je nastupio 101 boksač iz 23 hrvatska kluba.

- Što da vam kažem, jednostavno sam se pridržavao uputa trenera iz kutav ringa, radio sam ono što sam naučio i, evo, uspjeh nije izostao, kazao nam je sa smješkom nakon proglašenja za najboljeg, Josip.

Podsjetimo da je Josip izdanak boksačke "radionice" trenera Dragana Vidaića koji je nakon šeset mjeseci rada s njim kazivao da će Josip iz godine u godinu napredovati, a sada već dobiva prave „obrise“ boksača koji osvaja odličja.

- Josip je jednostavno sve ono što smo se dogovorili prije meča ispoštivao u borbi. Njegov protivnik je izuzetno dobar borac no Josip je bio bolji i zasluženo porazio Marijana već u prvoj rundi. Očekujem da se samo penje u boksu, jer dečko voli raditi i trenirati. Dovoljno je reći da svaki dan, koliko voli boks i trening, prevali preko 50 kilometara, jer živi na Viru, no trening ne propušta. On je jednostavno predodređen za uspjeh, kazuje nam zadovoljni trener Vidaić koji ima veliku zaslugu što je Josip tu gdje jest.

Ivica GJERGJA

04. listopad 2024 09:39