StoryEditorOCM
SportI NAJBROJNIJI

Boksači iz kluba Ares među najuspješnijima na dva natjecanja održana u Zagrebu

Piše Ivica GJERGJA
25. svibnja 2021. - 18:01

U organizaciji Hrvatskog boksačkog saveza i prema svim epidemiološkim mjerama za odvijanje sportskih natjecanja održana su dva kola Prve Hrvatske boksačke lige i 1. HBL/mladi 6. ožujka i 10. travnja u Zagrebačkom boksačkom centru. Privukla su, bez obzira na otežane uvjete treniranja, posebice u mlađim dobnim skupinama, veliki broj klubova iz cijele Hrvatske u svim kategorijama.

Tako je u prvom kolu nastupilo 35 klubova, a u drugom 39 klubova u svim dobnim skupinama. U oba kola viđeni su uzbudljivi i kvalitetni mečevi od seniorske do mlađih kategorija. Najviše uspjeha i bodova u prva dva kola HBL skupili su boksači iz zadarskog BK Aresa. Zadrani su u bili i najbrojniji (15) u prvom kolu imali su osam pojedinačnih pobjeda, a u drugom kolu HBL/mladi sedam. 

- U klubu smo zadovoljni ostvarenim u oba kola, biti prvi je izvrstan uspjeh. Vidljiv je naš rad i marni treninzi koji su nam se  isplatili u ova dva kola nastupa te nas na neki način „nagradili“ za uspjeh. Nastavit ćemo ovako raditi i trenirati jer imamo dobar potencijal kod naših članova. Idemo naprijed u ovakvom tonu, kazao nam je Nikola Marketin, trener BK Aresa.

Bili su odlični prikazanom i boksači Rijeke, Team Predatora iz Rijeke, Pule, Leonarda, Rovinja, Broda, Groma Split itd… U premijernoj ligaškoj sezoni u lijepom su se svjetlu pokazali boksači BK Torcide iz Splita koji su u drugom kolu skupili osam bodova.

Prema viđenom ligaško natjecanje pravi je pokazatelj u kojim se u klubovima kvalitetno radi i pridaje velika pažnja radu s mladim kategorijama.

BK Ares nastupio je u sastavu:

Niko Dražina, Ivan Nekić, Andrejas i Mihael Baričević, Vice Radović, Pino Rimanić, Roko Bukvić, Luka Ninčević, Marino Sudinja, Anes Sabljaković, Frane Šare, Petar Maltež, Luka bukvić, Luka Matijević, Karlo Tadić. Treneri Nikola Marketin.

Treće kolo Prve HBL i 1. HBL/mladi na rasporedu je u subotu, 5. lipnja 2021. godine.

Poredak nakon 1. kola i bodovi (prvih pet):

BK Ares 29, BK Leonardo 20, BK Predator Team 18, BK Brod 13, BK čakovec 13..

Poredak nakon 2. kola i bodovi (prvih pet):

BK Ares 22, BK Rijeka 19, BK Pula 12, BK Rovinj 13, BK brod 12…

24. travanj 2024 15:46