StoryEditorOCM
SportANALIZA USPJEHA

Boksački klub ‘Ares‘ osvojio je tri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje, a bili su i viceprvaci Prve Hrvatske boksačke lige

Piše Ivica Gjergja
19. prosinca 2022. - 13:39

Nakon završetka kalendarske godine, te analize uspjeha i perspektive mladih boksača u Boksačkom klubu ‘Ares‘ su i više nego zadovoljni. Osvojili su tri zlatne, tri srebrne i tri brončane medalje, a bili su i viceprvaci Prve Hrvatske boksačke lige.

- Iako smo zadovoljni uspjehom, hoćemo i možemo više jer talenata i onih koji daju više imamo. Znamo tko su, pa ćemo raditi na tome da postignemo više, jer uspjeh nas neće čekati. Mi ga sami moramo tražiti kroz rad i angažman u prvom redu naših boksača, ali i svih struktura u klubu - rekao je Niko Marketin, trener BK Aresa dodajući kako se njihova uspješnost može mjeriti s time što su osvojili devet državnih medalja od čega tri zlatne, tri srebre i tri bronce, te bili viceprvaci Prve Hrvatske boksačke lige nakon 9. održanih kola.

- Natjecali smo se u konkurenciji 55 klubova iz Hrvatske i osvojili 105 bodova na listi - rekao je Marketin.

Rezultati kluba u prvenstvu Hrvatske i na međunarodnim turnirima:

BK Ares osvajao je medalje u Hrvatskoj i na međunarodnim turnirima. Pojedinačno prvaci Hrvatske u 2022. godine bili su Luka Bukvić (mlađi senior), Ivona Galešić (mlađa seniorka), a ona je osvojila i pehar za najbolju boksačicu na Prvenstvu Hrvatske. Također i Vid Kučan (kadet).

Viceprvaci Hrvatske 2022 bili su Niko Dražina (junior), Andrejas Baričević (kadet) i Marino Sudinja (kadet).

Treća mjesta u 2022. g na PH ostvarili su Ivan Nekić (junior), Vice Radonić (mlađi senior) i Niko Mršić (kadet).

Vid Kučan osvojio je i brončanu medalju na međunarodnom turniru za kadete u Rumunjskoj.

U Prvoj Hrvatskoj boksačkoj ligi nastupalo je 35 boksača kroz devet kola lige.

Završnicom natjecanja odlaze ‘Aresovci‘ na zaslužen odmor sve do 2.siječnja 2023. kada kreću s pripremama za novu sezonu.

 

Boks i nutricizam!

Da o u ovom klubu o svemu vode računa dokaz su učestala predavanja u njihovim prostorijama o Prehrani sportaša u boksu.

Predavanje je vodila dr.sc Tamara Sorić, a ujedno u predavanju za mentalno zdravlje mladih sportaša vodio je zadarski psiholog Toni Gauta. Prostorije kluba su bile dupkom popunjene, jer vlada veliki inters za ove teme kod mladih boksača.

Iz Kluba su zahvalili Tamari i Toniju na predavanjima, uz obećanje kako će nastaviti suradnju.

 

 

 

 

05. svibanj 2024 13:57