StoryEditorOCM
SportVIŠE OD UTRKE

Božićna fešta od trčanja u Biogradu spojila velike i male

Piše Zadarski.hr
21. prosinca 2022. - 10:08

U Biogradu na Moru u subotu je u organizaciji Atletskog kluba Biograd održano drugo izdanje Božićne utrke.

Osim glavne utrke na 1000 metara te utrke štafeta (4x1000 metara) organizirane su i dječje utrke dužinom prilagođena uzrastu djece.

Sam događaj bio je više od sportskog natjecanja. Djeca su se u Adventskom parku zabavljala uz tjelovježbu, igru, ples i pjesmu, a zajedno s roditeljima s nestrpljenjem i velikim uzbuđenjem sudjelovala su u tomboli s prigodnim blagdanskim nagradama.

Svi sudionici dobili su personalizirane sportske boce na kojima je bilo otisnuto njihovo ime, slatke pakete, a osladili su se i palačinkama zadarske slastičarnice Slatka tajna.

U utrci na 200 metara za djevojčice prvih i drugih razreda osnove škole pobjedu je odnijela Leona Zorica iz AK Biograd ispred Luce Pešić iz OŠ Biograd i Mije Maršić iz AK Biograd. Kod dječaka slavio je Jakov Perović iz zadarskog Olympionika ispred individualca Jakova Lukića.

U konkurenciji djevojčica polaznica trećih i četvrtih razreda koje su pretrčale stazu dugu 300 metara najbrža je bila Ariela Donata Čizmić iz ŠD Duare. Drugo mjesto je osvojila Aneta Gašpar iz AK Biograd ispred klupske kolegice Marije Magdalene Miloš. U utrci dječaka Emil Jones iz AK Šibenik je uzeo zlato, a Biograđani Bepo Labar i Roko Bobić srebro i broncu.

Petaši i šestaši su trčali utrku na stazi dugoj 400 metara. Kod djevojčica medalje su osvojile Patricia Pešić (AK Biograd), Lara Prsola (individualka) i Tia Uroda (AK Biograd), a kod dječaka Ivan Pešić i Filip Mijatović, obojica iz AK Biograd.

Učenici sedmih i osmih razreda su savladali stazu dugu 500 metara. Najbolje trkačice su bile Valentina Zelanto (AŠK Rogovo), Mia Mikulić (AŠK Rogovo) i Marija Pešić (AK Biograd), dok su kod trkača odličja uzeli Ivan Lacman (individualac) te Nikola Orlović i Roko Barani iz AK Biograd.

U utrci na 1000 metara u ženskoj konkurenciji pobijedila je Marija Kurta iz AK Alojzije Stepinac Zadar ispred Natalije Gulin (MK Festina Lente) i Dine Bojmić iz AK Biograd.

Kod muškaraca prva dva mjesta su osvojili atletičari AK Alojzije Stepinac Marko Blaić i Juraj Bilaver, a treće individualac Ivan Lacman.

Štafetu (4x1000 metara) istrčale su tri ekipe, dvije ženske i jedna mješovita te su sve za svoj trud nagrađene odličjima.

13. lipanj 2024 23:16