StoryEditorOCM
SportBK ZADAR

Božo Kotlar: Pandemija nas je zatvorila u kuću, ali smo ponosni na rezultate naših članova i organizaciju najmasovnije utrke u Hrvatskoj 

Piše Ivica Gjergja
21. travnja 2020. - 10:24

Na redovnoj godišnjoj skupštini Biciklističkog kluba Zadar predsjednik kluba Božidar Božo Kotlar i trener Ante Radić proglasili su najbolje klupske bicikliste u prošloj godini u ženskoj i muškoj konkurenciji. To su Rea Kurtin i Luka Škara. Povod smo iskoristili za razgovor s predjednikom Kotlarom o radu kluba u prošloj i planovima za ovu godinu.

Kad podvučete crtu, kakva je bila biciklistička 2019. godina?
- Na samom početku 2019. godine organizirali smo jednu novu utrku kao svojevrsnu zamjenu za utrke na Viru i Biogradu za koje tamošnje općine i turističke zajednice nisu dale zeleno svjetlo. Potom samo 23. ožujka održali „Criteriumu Bibinje“ utrku na kružnoj stazi poslovne zone Lonići u suradnji s općinom Bibinje. Pokazao se kao je utrka jednostavna za organizaciju na atraktivnoj lokaciji i nadamo se da će zaživjeti.

Ipak, organizacijski se izdvaja vaša tradicionalna utrka „Velika nagrada 1. svibnja”?
- Posebno smo ponosni na uspješnu organizaciju jubilarne, 60. po redu, „Velike nagradu 1. svibnja”, koja je s 86 vozača na startu u svim kategorijama bila najbrojnija cestovna Kup utrka u Hrvatskoj prošle godine. Od ostalih natjecateljskih utrka koje su nam bile u planu rada, Dalmatia Open u Ninu nažalost nije održan zbog rekonstrukcije prilazne ceste, a štafetna utrka u Musapstanu je otkazana zbog obilnih kiša u studenome. Pružili smo pomoć u organizaciji „Gran fondo Falkensteiner Borik”, no najveći dio posla sa strane kluba odradio je Ante Radić. Zato smo sugerirali organizatoru da ga i službeno angažira kao koordinatora kako bi rasteretili klub dodatnih aktivnosti što su oni i prihvatili.

image
Luka Škara iz BK Zadar
Bk Zadar

Također smo savjetodavno sudjelovali u organizaciji „Gran fonda Pag” koji je svoje prvo izdanje ime prošle godine. S obzirom na to da su se na području Zadarske županije pojavile te dvije atraktivne utrke mi ćemo se u idućim sezonama organizacijski ograničiti na našu utrku 1. svibnja kako se ne bi bespotrebno gomilale utrke oko Zadra.

BK Zadar pruža i veliku organizacijsku pomoć amaterskim natjecanjima koje zapravo promoviraju biciklizam kao zdravi životni stil?
- Naravno. Naša je obveza kao sportskog kolektiva poticati aktivnosti koje doprinose zdravom životu građana. Svake godine pružamo tehničku podršku najmasovnijoj biciklijadi „Od Branimira do Branimira“, zatim sve tri biciklijade za Vir, proljetnu, jesenju i božićnu te biciklijadu Zadar - Paklenica. Kao glavni organizatori utrke Zadar – Knin imali smo protokolarni susret s Predsjednicom. Zadovoljni smo i ponosni rezultatima naših članova u svim natjecanjima. Ocjenjujem da je naš plan rada i aktivnosti u potpunosti ispunjen.

Aktivnosti kluba su u ovom trenutku svedene na minimum zbog pandemije virusa. Kako to izgleda iz vaše perspektive?
- Naši članovi nemaju aktivnosti u klubu, ali zato svi predano rade „na suho“, kod kuće. Pridržavamo se svih uputa Stožera i sve ćemo do kraja ispoštovati. Bitno nam je zdravlje naših biciklista, čemu posvećujemo posebnu pozornost, kazao nam je Kotlar.

19. travanj 2024 20:45