StoryEditorOCM
SportOLIMPIJADA 2024

Braća Fantela skočila na šesto mjesto i uhvatila plov za odličja: nisu bez izgleda za postolje

Piše Vedran Božićević/Sportske novosti
1. kolovoza 2024. - 08:27

Braća Šime i Mihovil Fantela sjajno su u srijedu odradili posljednji kvalifikacijski dan u klasi 49er na olimpijskoj regati u Marseilleu, te se sa šestog mjesta plasirali u sutrašnji plov za odličja. Loše su Zadrani otvorili natjecanje, ali korak po korak, dan po dan uspinjali su se u poretku i još uvijek nisu otpisani ni u borbi za postolje, donose Sportske novosti.

Šime i Mihovil su uoči završna tri kvalifikacijska plova bili na 12. mjestu i lovili su plasman među deset najboljih posada koje idu u "medal race". U prvom plovu u srijedu u cilj su ušli kao deseti, a onda su briljirali u preostala dva. U pretposljednjem su osvojili drugo mjesto iza Nizozemaca Lambriexa i Van de Werkena, da bi u posljednjem prvi prošli ciljem, "za dlaku" ispred Iraca Dicksona i Waddilovea.

Podiglo ih je to na šesto mjesto s 85 negativnih bodova i odvelo u plov za odličja u kojem će se dodjeljivati dvostruki bodovi. Za trećim mjestom na kojem su trenutno Novozelanđani McHardie i McKenzie zaostaju devet bodova, što znači da nisu bez izgleda za postolje, ali trebat će im još jedan odlično odrađen posao i u "medal raceu", ali i poklapanje plasmana drugih posada.

U vodstvu su Španjolci Botin i Trittel sa 68 negativnih bodova, ispred spomenutih Iraca Dicksona i Waddilovea (73).

20. rujan 2024 04:49