StoryEditorOCM
SportZADRANI NAJBOLJI NA PRVENSTVU HRVATSKE

Braća Mišković i Tea Smokrović postali državni prvaci!

Piše Ivica Gjergja
28. siječnja 2018. - 22:49
zd1

U Rijeci je održano prvenstvo Hrvatske za juniore u organizaciji AK Kvarnera. Na prvenstvu je nastupilo 132 atletičara i atletičarke iz 20 klubova, a među kojima i šest članova AŠK Zadar. Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije te Katarine Gašparović članovi AŠK- a Zadar postigli su sjajne rezultate osvojivši ukupno šest odličja od čega tri zlatne i tri srebrene medalje, a uz to i postigli su nekoliko novih osobnih rekorda.

U konkurenciji juniorki prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Tea Smokrović u troskoku skočivši 11,63 m, čime je s 16 cm više postigla svoj novi osobni rekord u troskoku u dvorani. Tea se ovim rezultatom približila na 37 cm do ispunjenja norme (12 m ) za nastup na mlađem juniorskom prvenstvu Europe koje će se održati u Gyor u Mađarskoj od 5. do 8. srpnja ove godin.

U troskoku su nastupile i Paula Sorić i osvojila 8. mjesto s 10,56 m novi osobni rekord u dvorani i Anđela Zelić 10. mjesto 10,30 m. U skoku udalj Tea Smokrović je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju s 5,38 m čime je za čak 78 cm postigla svoj novi osobni rekord u dvorani. Paula Sorić je osvojila 14 mj. 4,64 m, a Anđela Zelić 15. mj. 4,48 m. Juniori Ašk- a su osvojili 4 medalje.

U skoku uvis Adrian Dražina je osvojio drugo mjesto s preskočenom visinom 180 cm.

U skoku udalj Ivan Mišković je osvojio drugo mjesto 6,47 m. Na 60 m Mate Mišković je osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka s 7,13 sekundi što je njegov novi osobni rekord u dvorani. U troskoku je Ivan Mišković osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka s rezultatom 14,21 m.

-AŠK Zadar je najuspješniji klub po osvojenim medaljama na juniorskom dvoranskom prvenstvu. Inače nakon dva održana državna prvenstva za mlađe juniore i juniorke te juniore i juniorke AŠK Zadar je osvojio ukupno već devet medalja od čega pet naslova državnih prvaka. 3. veljače je također u Rijeci na rasporedu prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, kazao nam je trener Ivan Šola. 

03. svibanj 2024 10:24