StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI TALENTI

Branimir Smokrović je prvi ”topnik“ Galovca, a na jesen će zabijati u Prvoj županijskoj ligi

Piše I. Gjergja
1. srpnja 2023. - 15:27

Branimir Smokrović (25) jedan je od najzaslužnijih što je NŠK Galovac nakon 14 godina u Drugoj županijskoj ligi postao prvak i sljedeće će godine igrati kao županijski prvoligaš. Smokrović je napadač i prvi strijelac kluba, u 45 nastupa postigao je nevjerojatna 52 zgoditka, a s 28 golova je ujedno i prvi strijelac Druge lige.

Branimir Smokrović je svojom razinom igre Galovac podigao visoko, kao napadač je nezaustavljiv, a lakoća s kojom postiže golove sve oduševljava. Među navijačima Branimir je već postao ”legenda” kluba i zlatnim slovima upisan u njegovu povijest.

Do ovih rezultata nije došao samo tako, prošao je Branimir nogometno sito i rešeto, trenirajući iz dana u dan i kada mu nije bilo lako i kad nije moglo biti bolje.

Branimir je rođen u Gorici gdje je ostvario svoj prvi dodir s loptom. Nakon Gorice, gdje i danas živi, krenuo je među ‘tiće‘ u NK Raštane, a potom odlazi u pionire Dinama, pa u kadete Primorca iz Biograda. Četiri godine potom provodi u RNK Splitu kao kadet i junior. Nakon juniorskog staža godinu dana igra za seniore biogradskog Primorca u Trećoj ligi, pa u Pakoštanima, odakle opet dolazi u svoju Goricu. Već četiri godine je član NŠK Galovc gdje je sigurno jedan od najboljih igrača.

Bivši trener Galovca Denis Bačić je jako dobro surađivao sa Smokrovićem.

- Bit ću slobodan reći da je njegov uspjeh dijelom i rezultat tog našeg zajedničkog rada. On je postao ”zvijezda vodilja“ kluba, igrač za koga nema predaje. Izuzetno je dobar u tranziciji, odličan dribler, ima jak udarac i zna se snaći u kaznenom prostoru gdje se odlično postavlja i postiže zgoditke. Pritom mu je suradnja s drugim igračima izvrsna, uvijek je jedan ili dva poteza u prednosti u odnosu na protivnika, kaže Bačić.

Branimir je samozatajan, miran i tih, a na terenu prava ”osica“. Voli raditi a ne pričati, karijeru namjerava nastaviti u Galovcu i svoju nogometnu vještinu u potpunosti staviti u službu zajedničkog rezultata. Naravno, uz što više golova kad na jesen krenu natjecanja u Prvoj županijskoj ligi.

02. svibanj 2024 13:25