StoryEditorOCM
SportPREPUNI DOJMOVA

Brazilski mediji najavljuju veliki dvoboj u četvrtfinalu: ‘Posljednja prilika hrvatske zlatne generacije’

Piše Ivan Renić
7. prosinca 2022. - 08:59

Svi su još uvijek prepuni dojmova nakon velike pobjede Hrvatske i prolaska u četvrtfinale. No, valja se okrenuti Brazilu. Upravo to su učinili i brazilski mediji. Većina ih se bacila u analizu igre Vatrenih. Pregršt je tekstova posvećenih našoj reprezentaciji, a izdvojili smo one najzanimljivije.

- Brazilska samba je otpuhala Južnu Koreju i poslala nas u četvrtfinale – naslov je na tamošnjem portalu Folha de Sao Paulo. U nastavku pišu:

- S Neymarom je naš napad potpun. Pregazili smo azijsku momčad i sada nas u četvrtfinalu očekuje Hrvatska.

I Brazilci najviše spominju junaka velike pobjede Dominika Livakovića koji je Japancima obranio tri jedanaesterca.

- Hrvatski golman zaključao je vrata u raspucavanju. Aktualnim viceprvacima svijeta na putu prema polufinalu stoji Brazil. Pobjeda protiv Japana nastavak je pozitivne serije hrvatske reprezentacije na svjetskim prvenstvima. Prije četiri godine na penale su prošli Rusiju i Dansku, dok su Englesku slomili u produžecima.

O Globo o Hrvatima piše nešto više.

- Protivniku Brazila u četvrtfinalu ovo je posljednji ples. Generacija je to koja žali za 2014. godinom – sjetili su se Brazilci kontroverznog dvoboja s otvaranja brazilskog mundijala.

- Onda je za Brazil dosuđen sumnjivi jedanaesterac koji je ostavio traga na hrvatskim igračima. Neki su ga čak prozvali i najvećom sudačkom greškom nakon Maradonine „Božje ruke”.

Pohvalili su naše „senatore”, odali im priznanje, ali i zaključili kako je Svjetsko prvenstvo u Kataru za njih „sad ili nikad”, zadnja prilika.

- Za hrvatsku zlatnu generaciju ovo je posljednji ples. Modrić, Brozović i Perišić na sljedećem velikom natjecanju možda više neće biti tu, ili neće biti na vrhunskoj razini kao sada.

Jornal do Brasil pridružio se veličanju „jedinice” Vatrenih.

- Livaković je obranio tri penala i gurnuo Hrvatsku u četvrtfinale u kojem ih čeka Brazil – stoji na naslovnici. Ne upuštaju se Brazilci u ikakve prognoze. Tek su konstatirali i prepoznali čudesnu Livakovićevu partiju u raspucavanju s bijele točke. Oprezni su, nema pompoznih najava i onih koji su uvjereni u pobjedu Brazila.

27. travanj 2024 19:39