StoryEditorOCM
SportPREPORODIO KLUB

Butić u ‘Vitezu‘: "Posedarje je nogometna sredina. Bio sam u dosta klubova, od prve lige do najnižih, ali ovako što nisam nigdje vidio i doživio!"

Piše Ivica Gjergja
6. listopada 2021. - 20:20

HV Posedarje čvrsto drži barjak na vrhu ljestvice. Sigurno da je to zasluga igrača, ali i trenera Josipa Jole Butića. Već drugo kolo na jednom portalu, trener HV Posedraja Josip Jole Butić je trener kola po izboru njegovih čitatelja. No nije samo po njima nego je to stvarno istina, da je popularni Jole trenutno najbolji trener u Trećoj HNL-JUG. Dokaz je to da je on u 20 odigranih utakmica u kojima je vodio s klupe „Viteza“ pobijedio na 17.

Kada uzmemo da je na ovom prvenstvu, u ovoj ligi, od osam odigranih kola Jole pobijedio u sedam, tada je sve rečeno, kao i to da je on sa svojim stožerom i pomoćnikom, bivšim igračem Ivanom Šimurinom koji je „duboko“ unutar nogometa, preporodio Viteza. Svakom od igrača pronašao je pravo mjesto, igrači i on se uvažavaju, štuju i otud uspjeh kakav ova liga ne pamti.

Jole, pa kako si to uspio!?

- Od prvog dana kada sam uzeo „kormilariti“ ovim klubom, osjetio sam da smo na prvu kliknuli, igrači su izuzetno otvoreni prema meni, a ja sve njihove probleme apsorbiram i skupa nađemo zajednički „jezik“ koji nas gura i tjera na bolje. Zaista moram biti otvoren da do sad nisam imao niti jedan nesporazum s njima, zna se čija je zadnja i oni to poštuju. Samo na ovaj način možemo dalje, graditi igru i evo pogodio nas je i rezultat, koga smo tražili.

Za vas kažu da ste i kao trener i u privatnom životu onaj koji je dosta fleksibilan, voli ljude i pomaže im?

- Što vam reći nego ono ostani pozitivan, nemoj se zarazit negativnosti, moj je moto. Nije dobro ni da se nogometom „zaraziš“ puno, no bez toga ne ide. Ja, ali i moj stožer živimo ga više i od cijelog dana, unutra smo ne samo u našem klubu, pratimo trendove, želimo učiti i to radimo i to ćemo nastaviti na taj način. Uvijek ima nešto novo, a kad to usvojimo želimo ga primijeniti na najbolji način na naše igrače.

Želiš li o igračima nešto reći?

- Ne bih pojedinačno, no moram nešto priznati - pored toga što sam kliknuo s igračima, oni su jedan homogen organizam, vjerujte znam, to doživljavam da je mjesto Posedarje nogometna sredina, bio sam u dosta klubova od prve lige do najnižih, ali ovako što nisam nigdje vidio i doživio. Navijači, igrači i Uprava su simbioza jednog i želim da tako bude i dalje. Radimo, treniramo i uvažavamo se, te stoga vjerujem da ćemo i dalje biti oni pravi u igri i bodovima, kazao nam je Jole.

HV Posedarje u brojkama Treće HNL-JUG: 1. 8 7 0 1 16:4 +12 21 bod.

25. travanj 2024 02:38