StoryEditorOCM
SportFAVBET PREMIJER LIGA

Cedevita Junior stiže po iznenađenje, Zadar brani savršen niz

Piše Zadarski.hr
11. travnja 2024. - 13:16

U 30. kolu FAVBET Premijer lige košarkaši Zadra večeras su domaćini Cedeviti Junior. Riječ je o dobro poznatom protivniku kojeg su Zadrani teško dobili u završnici SuperSport Kupa Krešimir Ćosić, a u prošlom kolu vrlo uvjerljivo su slavili protiv Splita, rezultatom 108:76. Zadar je u velikom nizu pobjeda u domaćem prvenstvu, a najveći problem mu je „gužva“ zbog igranja utakmica u regionalnoj ligi. Već za dva dana zadarski košarkaši igraju prvu utakmicu četvrtfinala protiv Budućnosti VOLI, pa će domaći trener Danijel Jusup pokušati sačuvati nešto snage za taj dvoboj.

– Nakon dolaska iz Beograda nismo imali previše vremena. Cedevita Junior je šuterska momčad, vidjeli smo u polufinalu Kupa Krešimir Ćosić koliko mogu napraviti problema s kvalitetnim šutom za tri poena. Mislim da je primarni cilj zatvoriti im šut za tri poena i naći način kako da se napadne njihova zona, kaže Jusup.

Jedno od rješenja je zadarski šut za tri poena, a pruže li bar neki partiju poput one kakvu je u prošlom kolu protiv Dinama-Zagreb imao Karlo Žganec (šut za tricu 5-6), ni tu neće biti problema.

– Morat ćemo odigrati ozbiljnu utakmicu ako mislimo doći do pobjede. Znamo da najveća opasnost prijeti s vanjskih pozicija, i taj segment će nam sigurno biti u fokusu kada su obrambeni zadaci u pitanju. Kroz sezonu smo navikli na ove uvjete igranja svaka dva dana, stručni stožer je vodio dobro brigu o tom, tako da vjerujem da ćemo uspjeti odraditi ovaj set utakmica koji nam slijedi na pravi način, kaže Žganec.

Utakmica se igra od 19 sati  u Dvorani Krešimir Ćosić uz prijenos na HKS TV.

01. svibanj 2024 08:37